Helyi hírek 2020. szeptember 2. 14:00

A Platán iskola is csatlakozott a Sulizsák programhoz

Képgaléria
A Platán iskola is csatlakozott a Sulizsák programhoz
Hatalmas lelkesedéssel csatlakozott a Sulizsák programhoz az ökoszemléletű Platán iskola. A program célja, hogy a feleslegessé vált ruhákat körforgásban tartsák, ezzel csökkentve a vásárlások mértékét, a ruhaszemét mennyiségét, ezzel együtt pedig a gyerekek környezettudatos nevelését elősegítsék. A megunt, kinőtt ruhák gyűjtésébe kezdtek, amelyeket aztán zsákokba rendeztek az iskola aulájában. A gyűjtésben az intézmény szülői és pedagógusi közössége vett részt.

A bezsákolt és elszállított ruhák egy textilválogató üzembe kerültek, ahol különböző szempontok szerint osztályozták őket. A még használható, jó állapotú darabokat magyar használtruha-üzletekbe juttatják el, néhány zsák külföldre kerül. Azokat, pedig amelyek már nem hordhatók, géprongyként hasznosítják, vagy szálakra bontva ipari textilt készítenek belőle. A folyamat végén így hulladék nem keletkezik.

A kiskunfélegyházi iskola gyűjtése jóval felülmúlta az elképzeléseket, hiszen több mint 3000 kilogramm ruhát zsákoltak be, amiben – ahogyan a fotókon is látszik – az intézmény macskája, Cirmi is közreműködött.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!