Helyi hírek 2020. szeptember 2. 11:00

Sanyi bácsit a munka élteti

Képgaléria
Sanyi bácsit a munka élteti
A 95 éves Kanyó Sándort köszöntötte a város nevében születésnapján Balla László alpolgármester. Sanyi bácsi örömmel fogadta a virágcsokrot és az oklevelet, és szívesen beszélgetett a vendéggel. Elmondta, hogy néha-néha magányosnak érzi magát, de a ház körüli teendőket még mindig el tudja végezni. A rádióból és újságokból pedig értesül a helyi és az országos eseményekről is.

Kanyó Sándor szorgalmas, földművelő szülők hat gyermeke közül másodikként született Kiskunfélegyházán 1925. augusztus 29-én. Édesanyja otthon látta el a háztartási munkáit, miközben szeretettel nevelte az egymás után született gyermekeket. Édesapja földműves ember lévén kemény munkával kereste meg a család mindennapi betevőjét. Sanyi bácsi a cipész szakmát tanulta, és ebben a szakmában dolgozott hosszú ideig. Később jogosítványt szerzett többféle kategóriában. 70 évig balesetmentesen vezetett.

1950-ben nősült meg, a házasságukból két gyermekük született, akiknek igyekeztek jó alapot teremteni az élethez, ezért fiukat kül- és belkereskedelmi egyetemi szakra, míg leányukat jogi egyetemre íratták be. Sanyi bácsi az értelmes és kielégítő élet titkát a szorgalmas munkában – sőt, ahogyan ő fogalmaz „a munka éltet” gondolatában – látja.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!