Program 2020. szeptember 10. 16:00

Időskori örömtánccal egy jobb életminőségért

Időskori örömtánccal egy jobb életminőségért
Szenior örömtáncra várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központba minden pénteken délután. Az egészségvédő, kifejezetten az idősödő korosztály számára kitalált mozgásforma nem csak szórakoztató időtöltés, hanem hadüzenet a depressziónak és az öregkori elbutulásnak is.

A Szenior örömtánc nem társastánc, ezért nem kell hozni táncpartnert, és nem kell hozzá előzetes tánctudás sem. Itt közösen, csoportosan táncolnak a résztvevők – tudtuk meg Szűcsné Gyöngyösi Ildikó oktató, diplomás egészségfejlesztőtől, aki a szabadidő eltöltésének e formáját mindazoknak ajánlja, akik a fizikai mozgás mellett az időskori elbutulás ellen is tenni akarnak.

A szeniortánc ugyanis olyan agyterületeket aktivizál, amelyeket más tevékenységekben nem használunk. Összehangolja a jobb és bal agyféltekét. Ezt a kíméletes sporttevékenységet ráadásul életünk végéig űzhetjük, hiszen sétalépések ízületkímélő kombinációiból áll. Emellett örömöt, élményt és társaságot is jelent a résztvevők életében. A foglalkozások javítják a koncentrációt, az egyensúlyt, a memóriát, a koordinációt, az orientációt, a ritmusérzéket. A rendszeres részvétel számos előnyt hordoz: könnyebb mozgással, testi és szellemi fittséggel, javuló életminőséggel ajándékozza meg a résztvevőket.

A szenior örömtánc Németországból indult, ahol egy Ilse Tutt nevű német táncpedagógus találta ki, már több mint negyven évvel ezelőtt. Azóta 15 európai országban terjedt el, és most Kiskunfélegyházára is elérkezett.



Szeretettel vár minden érdeklődőt Szűcsné Gyöngyösi Ildikó a Móra Ferenc Művelődési Központba, szeptember 11-én egy ingyenes bemutató órára, azt követően pedig minden pénteken fél 2-től fél 3-ig az örömtánc órára. (Telefon: 06-20/9108-931, Facebook: Hello 60, email:
[email protected])
 

Kövessen minket a Facebookon is!