Helyi hírek 2020. szeptember 4. 15:00

Autómentes nap – Rajz- és fotópályázat gyerekeknek

Autómentes nap – Rajz- és fotópályázat gyerekeknek
Az Európai Mobilitási Hét keretében városunk egyik legnépszerűbb rendezvénye az Autómentes Nap. A több ezer főt megmozgató programmal a környezetbarát és fenntartható városi közlekedésre kívánják felhívni a figyelmet hosszú évek óta. Bár a járványveszély, mint annyi más rendezvényt az idén ezt is átrajzolta, a biztonság érdekében rajz- és fotópályázat kiírását választotta az önkormányzat.

Az Európai Mobilitási Hét témája a gyaloglás és a nem motorizált közlekedés, mottója pedig a „Sétálj velünk!” „Sétál a család”. Ehhez hirdették meg azt a pályázatot, amelyet óvodásoknak, általános iskola alsó és felső tagozatosainak írtak ki A/4-es (fotó: A/5-ös) méretben, tetszőleges technikával. A megújult főterünk és a növényekben dús főutca ihletet adhat az elmélyültebb alkotómunkára. A művek beadási határideje: szeptember 15.

Az alkotások leadásának helye: Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal információs pultja. A rajzokon, fotókon tüntessék fel a gyermek nevét, korát, az iskola intézményét, és a szülő elérhetőségét.

A legjobb alkotásokat a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz felajánlásából jutalmazzák és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarán állítják ki szeptember 18. és október 4. között.

Fotó: archív
 Patyi Zoltán ArtZone Photography
 

Kövessen minket a Facebookon is!