Helyi hírek 2020. szeptember 17. 15:00

Körkérdés: Odafigyel-e egészségére?

Képgaléria
Körkérdés: Odafigyel-e egészségére?
A helyes táplálkozás, a testmozgás, de a jógázás fontossága is megfogalmazódott, amikor körkérdésünkben arra kerestük a választ a félegyháziak körében, hogy hogyan őrködnek testi és lelki egészségük megőrzése felett. Mint kiderült, a rendszeres szűrővizsgálatokat és az egészséges életmódot mindenki kiemelkedően fontosnak tartja.

Andrási Novák Klára (70)

– Ha az egészségemmel kapcsolatban valami gondom támad, akkor próbálok utánanézni az interneten, és természetesen az orvost is felkeresem. Tavasszal voltam beteg utoljára. Sokat köhögtem, így tüdőszűrésre is bejelentkeztem, de szerencsére nem lett komolyabb baj. Igyekszem figyelni az egészségemre.

Keserű Eszter (52)

– A családomban és a szakmámban is mindig kiemelt szerepet kapott az egészségmegőrzés. A munkahelyemen én voltam a felelőse a testi, lelki, szellemi egyensúlynak, ezzel kapcsolatos projekteket koordináltam. Ezen belül az étkezés, a lelki egyensúly megőrzése különösen fontos lehet. A pozitív szemlélet a közérzetünket is befolyásolja, nem szabad félnünk a betegségektől. Emellett persze a megelőzésre is hangsúlyt kell fektetni. Rendszeresen járok szűrővizsgálatokra és vérvételre. Rajtunk múlik, hogy mennyi figyelmet szánunk magunkra és környezetünkre.

Balázs Sándor (18)

– Évek óta dohányzom, pedig tudom, hogy nem lenne szabad, illetve ismerem a cigaretta káros hatásait. Az egészségem érdekében azonban úgy érzem, hogy abba tudnám hagyni ezt a káros szokásomat, még akkor is, ha függőséget okoz. Szoktam sportolni, illetve az étkezésre is ügyelek. Zöldséget, gyümölcsöt és vitaminokat is fogyasztok, ezzel próbálom kompenzálni a káros szenvedélyemet.

Fricska Irén (68)

– Harmóniában legyünk magunkkal, a testünkkel és a lelkünkkel, szellemünkkel. Ez a legfontosabb az egészséges élethez. Jógázok 22 éve, engem ez segít ezen az úton. Felfokozott tempóban élünk, érdemes megállni egy pillanatra, és magunkra gondolni, figyelni érzéseinkre, megtalálni a belső harmóniánkat. Az egészségünket nagyban befolyásolja a táplálkozás is; amit megeszünk, azt építi be a szervezetünk. Fogyasztok ugyan húst, de mindenkit arra bíztatok, hogy minél több gabonafélét, gyümölcsöt és zöldséget egyen. A mesterséges, feldolgozott termékeket érdemes elkerülni. A fehérliszt, a cukor és az instant ételek a sok tartósítószer és a mesterséges anyagok miatt kerülendők.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!