Kultúra 2020. szeptember 8. 10:00

Könyvtársarok – Szeptemberi programajánló

Könyvtársarok – Szeptemberi programajánló
Szeptember hónapban számos ismeretterjesztő és kulturális rendezvénnyel várja látogatóit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.



Szeptember 15-én, kedden 17 órakor befejeződik a 2019-ben Zöld Könyvtár díjat nyert intézmény Zöld könyvtári esték sorozata. Kelemen József gépész- és gazdasági mérnök, az 1996-ban alapított Közép-Európa Klub elnöke tart előadást Kritikus helyzetben a Kárpát-medence környezeti- és klímabiztonsága címmel. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Szeptember 17-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúkerti zenés esték idei utolsó koncertjén apa és fia közösen örömzenélnek. Akkor úgy volt… című műsoron a közelmúltban születésnapját ünneplő Tóth Gyula énekel és gitározik, dr. Tóth Ákos fúvós hangszereken, tárogatón, klarinéton és szaxofonon játszik.

Szeptember 18-án, pénteken 17 órakor nyílik meg Kovács Zsóka selyemfestő Örömtánc című tárlata. A művész kötődik Félegyházához, hiszen 11 évet élt városunkban. Alkotásaihoz az inspirációt a körülötte lévő világ szépségei, a természet csodái, az évszakok szemet gyönyörködtető színei, a fények változásai, a dalok, a zenék, a versek, az átélt élmények adják, amelyek érzéseket, hangulatokat keltenek benne. A képek mellett egyedi, különleges, modern, stílusos stólákat, sálakat, kendőket, karkötőket készít prémium minőségű alapanyagokból. A kiállítás október 17-éig tekinthető meg a bibliotéka nyitvatartási idejében.

 

Kövessen minket a Facebookon is!