Helyi hírek 2020. szeptember 11. 16:00

A karantén idején is versenyeztek a platánosok

Képgaléria
A karantén idején is versenyeztek a platánosok
Nemzetközi pályázatot hirdetett tavasszal Koronként menő a karantén címmel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola. Mottójuk: „Legyen a művészet sebesebb lázadás és lelkesedés, mint a vírus!”

Mivel márciustól a diákok nem hagyhatták el otthonaikat, az óbecsei iskola munkaközössége motiválni szerette volna a gyermekeket, hogy valami sajátos, egyedi módon mutassák be, hogyan töltik el idejüket otthonukban. A pályamű lehetet rajz, fotó, video vagy bármi más. Mindenféle megközelítést és megoldást örömmel láttak, kísérletezésre biztatták a fiatalokat.

A Platán iskola közössége másfél éve került kapcsolatba az óbecsei gyerekekkel és pedagógusaikkal egy közös ökopályázat során. A vírus ugyan közbe szólt, de ahogy újra lehetőség nyílik rá, újabb közös programokat terveznek. A pályázatról Potrebic Tőzsér Gabriella igazgatóasszonytól és Varró Stefánia tanárnőtől értesültek.

A Platán iskola akkor még 7. évfolyamos diákjai remekeltek a pályázaton, bár hagyományos módon helyezéseket nem osztottak ki, de a platánosokat külön kiemelték. Holló Brigitta, Ónodi Viktória, Seres Zsófia, Szikszai Dóra óbecsei emlékeiket is felhasználva készítették el videójukat, amely a múltat, a jelent és a jövőt idézte. Sós Alex egy vicces videót készített, amelyben kedvenc sportjának, a focinak hódolt, és bebizonyította, hogy nem csak labdával tud dekázni. Kispeti Gábor is megörökítette, hogy mi is volt az ő kedvenc időtöltése a karantén idején. Gulyás Laura pedig csodás virágdíszeket készített saját maga és családja nagy örömére.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus