Helyi hírek 2020. szeptember 14. 13:45

Játszóteret és pihenőparkot avattak a Kossuthvárosban

Képgaléria
Játszóteret és pihenőparkot avattak a Kossuthvárosban
Örömteli bringázással vették birtokba a Kossuthvárosban a megújult játszó- és közösségi teret szeptember 11-én, pénteken. A hajós játszótéren megújult park, focipálya és kerékpáros kör várja a városrész gyermekeit, lakóit.

Az átadó ünnepségen Csányi József polgármester elmondta: – Amikor 2014-ben elkezdtük a munkánkat a jelenlegi képviselőtestülettel úgy láttuk, hogy a gazdaság fejlesztése mellett a közösséget is fejleszteni kell. Számos eset igazolta azt, hogy az emberek nem szívesen mentek közösségbe, vettek részt rendezvényeken. Ennek egyik okát abban láttuk, hogy nem voltak megfelelő rendezvények, illetve az ezeket kiszolgáló közösségi terek.

A Kossuthvárosban sok kisgyermekes szülő és nagyszülő is ismerte a hajós játszóteret, amelyet az idő vasfoga sajnos az évek során alaposan megrágott. Ezért tartottuk fontosnak, hogy megújuljon a játszótér és egy olyan focipálya is épüljön mellette, ami jól hasznosítható. Most itt az ünnepélyes átadáson láthatjuk, hogy terveink valóra váltak az összefogás és az ÚTÉPKER Kft. kiváló kivitelezési munkájának köszönhetően. Nézzük akár a téren megépült kisszínpadot, vagy a bejáratnál a növényfuttatókat, megállapíthatjuk, hogy igen komoly ácsmunka áll mögötte. Kívánom, hogy minél több rendezvény tudjon megvalósulni ezen a helyszínen. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben, a korlátozó intézkedések bevezetésével még inkább ki lehet használni ezt a szép közösségi teret a szabadidő kellemes eltöltésére – tette hozzá a polgármester.

Dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képviselője így fogalmazott a nemzeti színű szalag átvágása előtt: – Számomra külön nagy öröm, hogy itt állhatok ezen a szépen megújult közösségi téren, hiszen amikor én ideköltöztem a Kossuthvárosba, akkor sajnos ezen a helyszínen csak egy eléggé elhanyagolt játszótér volt. Akkoriban ide jártam a pónilovamat legeltetni és a gyerekeket lovaglásra tanítani. Szerintem mérföldkő a Kossuthváros életében, hogy megvalósulhatott ez a színvonalas közösségi tér. Itt minden korosztály megtalálhatja saját zegzugát, hiszen amíg a kisgyermekek játszanak, addig a nagyobbak focizhatnak, a felnőttek pedig árnyas helyre húzódhatnak beszélgetni, kikapcsolódni. Esténként, mikor erre sétáltam, már láttam, hogy nem hiába épült, hiszen már a fiatalok sütögettek, beszélgettek itt. Arra kérem önöket, hogy minél többször jöjjenek ide, hozzák el ismerősüket is. Vigyázzanak egymásra, az egészségükre és vigyázzanak a létesítményre – zárta mondandóját a képviselő.

Az ünnepségen Meizl Ferenc, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi szervezetének vezetője is szót kért. Elmondta, hogy a Zöld város Projekt keretében a város 10 pontján helyeztek ki mintegy 200 madárodút, többek között a Kossuthvárosban is. – Az országban egyedülálló az, ami Kiskunfélegyházán megvalósult azzal, hogy 10 intézménnyel együttműködve madárodúkat készítettünk. Így bátran elmondhatjuk, hogy Kiskunfélegyháza az országban kiemelkedően madárbarát város. A Kossuthvárosi Óvoda lett városunkban az első madárbarát óvoda. Aki ide járatja gyermekét, vagy unokáját az tudja, hogy a szülők összefogásával már mintegy száz odút készítettünk el. Ezeket nemcsak itt, az óvoda kertjében, parkjában, hanem a városrész magánházainál is elhelyezték.

Beszámolója végén Meizl Ferenc elismerő oklevelet adott át Timafalvi Lászlónénak, a Kossuthvárosi Óvoda vezetőjének és általa a szülőknek, nagyszülőknek, a városrészben kihelyezett madárodúk gondos figyeléséért, gondozásáért.

s. r.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!