Helyi hírek 2014. szeptember 24. 11:05

Szeptembertől nem szorongnak az iskolában a petőfiszállási gyerekek

Képgaléria
Szeptembertől nem szorongnak az iskolában a petőfiszállási gyerekek
Megújult és kibővített iskolában kezdik a tanévet a petőfiszállási általános iskolások. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 40 millió forintos beruházással két új tanterem épült, amelyeket szeptember 23-án ünnepélyes keretek között vettek birtokba.

Eddig a 8 osztály tanítását hét tanteremben oldották meg a petőfiszállási iskolában. Ez komoly gondot jelentett a tanítási idő szervezésében, a pedagógusok órarendjének kialakításában. Ezek a problémák megszűntek a két új tanterem megépítésével. Az átadó ünnepségen Czunyiné Bertalan Judit, a köznevelésért felelős államtitkár kiemelte: ez a beruházás olyan módon kamatozik majd az iskola, a település, és a gyermekek életében, hogy egy magasabb színvonalú, jobb környezetben történő oktatás és tanulás valósulhat meg.

Szász János polgármester a kivitelezők munkáját köszönte meg. Köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak is, akik szabadidejüket feláldozva fizikai munkával is hozzájárultak iskolájuk megszépítéséhez. A pedagógusok mellett sok petőfiszállási is segített abban, hogy zökkenőmentes legyen az építkezés. Az ő igyekezetüket is tisztelet illeti – tette hozzá a polgármester.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!