Helyi hírek 2020. szeptember 15. 12:00

Természettudományos tábor a Móra gimiben

Képgaléria
Természettudományos tábor a Móra gimiben
A Móra Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriuma évek óta szervez tábort a természettudományok iránt érdeklődő tanulóknak. Az idén – az ismert körülmények miatt – csak egyetlen rövidke táborozásra nyílt lehetőség, amelyet Molnár Katalin és Rácz Nóra, a labor munkatársai szerveztek.

A háromnapos program során nagyon sok érdekességgel találkozhattak a gyerekek. A tábor kezdetén – hagyományosan –, Karácsonyi Melinda drámapedagógus segítségével ismerkednek meg egymással a város minden iskolájából érkező diákok. Minden alkalommal nagy sikert arat a Lego-robotok építése és programozása. Az idén a legügyesebbek megpróbálkoztak egy labirintusból is kivezetni a robotokat. A foglalkozásokat a gimnázium pedagógusa, Kámán Tamás vezette.

Az ismeretek nagyobb részét tapasztalás útján szerezzük. Ezt szem előtt tartva sok-sok kísérletet végeztek a gyerekek Bodnárné Laczkó Gyöngyi tanárnővel. Az egyik nap a madarak megismerésével telt. Megvizsgálták a tojásokat, kísérleteket végeztek a mésztartalom kimutatására, boncoltak csirkeszárnyat és ettek strucctojás-rántottát. Délután a múzeum kőzetgyűjteményét tekintették meg a résztvevők Benséné Szabó Ágota tanárnő segítségével.

A tábor zárásaként vetélkedőn mérhették össze a tudásukat a gyerekek, illetve nyomozós-kísérletezős játékon vettek részt. A hagyományos táborzáró családi délután is a kísérletezés jegyében telt. Erre most csak 2 fő vendég érkezhetett, akikkel együtt végezték el a gyerekek a szárazjeges kísérelteket.

Molnár Katalin

 

Kövessen minket a Facebookon is!