Kultúra 2020. szeptember 17. 12:00

Csellókoncert a Hattyúkertben

Képgaléria
Csellókoncert a Hattyúkertben
Szeptember 10-én a Hattyúkerti zenés esték programjaként került sor Benséné Kis Szilvia, a Széljáró Balladás Együttes tagjának a csellókoncertjére a könyvtár udvarában.

Benséné Kis Szilvia a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban szerzett érettségi vizsga után a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben folytatott tanulmányokat. Első gyermeke születése után egy másik, számára kedves virágkötő szakmát is elsajátított, ötödik éve virág-ajándék boltot vezet Kunszálláson. 2018 óta a Széljáró Balladás Együttes tagja. Részt vett a Petőfi- és a Móra-cd-k elkészítésében és bemutatásában.

Műsorában Bach G-dúr cselló szvitjéből hat tételt hallgathatott meg a közönség, majd zárásként a Hattyú c. művet, C. Saint-Saens: Állatok farsangjából. Gitáron közreműködött Vas László, a Széljáró Balladás Együttes vezetője.

A Hattyúkerti zenés esték idei utolsó koncertjén, szeptember 17-én, csütörtökön 17 órakor apa és fia közösen zenélnek. Az Akkor úgy volt... című műsorban közreműködik Tóth Gyula és dr. Tóth Ákos.

 

Kövessen minket a Facebookon is!