Egészségügy 2020. szeptember 15. 18:00

Változások a megyei kórház működésében

Változások a megyei kórház működésében
A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten a betegbiztonság és a folyamatos betegellátás érdekében az alábbi változások történtek.

A Kecskemét, Nyíri úti székhely Hotel épületében található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre a Reumatológiai Osztály helyére. Kérik, hogy a hozzátartozóknak szánt csomagot a megfelelő telephelyre juttassák el.

A Reumatológiai Osztály átmenetileg fekvőbetegeket nem lát el, a biológiai terápia és a járóbeteg-ellátás változatlanul működik.

A Nyíri úti A épületben található 1. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály átköltözött a Hotel épület 7. emeletére.

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál továbbra is előszűrésen esnek át a kórházba belépők, dolgozók és betegeket egyaránt. Az intézményben továbbra is teljeskörű látogatási tilalom van érvényben. Maszk használata a kórház teljes területén kötelező.

Koronavírus-gyanús betegek ellátására – a betegbiztonság érdekében – az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőző, gyanús betegeit az A épület földszintjén látják el.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály ezen kialakított részére is igaz, hogy kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvos beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthat el, ezért elsődlegesen kérik, hogy ilyen jellegű panaszaival először háziorvosához forduljon!

Az enyhe tüneteket mutató koronavírus-gyanús eset otthonába bocsátható, otthoni karantén mellett, háziorvosát telefonon értesítse!

A jelenlegi miniszteri utasítás értelmében, ha a páciens otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus-fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás. Amennyiben fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel. Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció. Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról.Rendkívüli látogatási engedély kérelmezésével kapcsolatos információk

A látogatási tilalom ideje alatt, súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó tartózkodhat.

Rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat.

Írásbeli engedélyt az illetékes osztályvezetőtől telefonon, illetve e-mailben igényelhet.

(https://www.kmk.hu/kecskemet/betegtajekoztato/1534-osztalyvezetok-elerthetosegei)

Rendkívüli látogatási engedély kérelmezésekor az alábbi adatokat kell megadni:
kérelmező neve, születési hely, születési dátum, lakcím, személyigazolvány szám, 
beteg neve, születési hely, születési idő, anyja neve
.

A háziorvosok terheltségét csökkentve a háziorvosi igazolás nem szükséges.

Felhívják a figyelmet, hogy rendkívüli látogatási engedéllyel kizárólag a hivatalos látogatási időben léphetnek be az intézmény területére!

Kérik, csak akkor látogassa meg hozzátartozóját, ha teljesen tünetmentes!

Mérlegelje látogatásának szükségességét, hosszát és kockázatosságát!

Maszk használata és egyes osztályok esetében védőruha használata kötelező!

​Kérik, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!


Betegek számára küldött csomaggal kapcsolatos kérések

A teljes körű látogatási tilalom alatt az alábbiak szerint tudnak a hozzátartozóknak csomagot beküldeni:

A kecskeméti telephelyre vonatkozóan a csomagot lezárva a beteg adataival ellátva (név, osztály, kórterem) a Kecskemét, Nyíri úti főbejárat portáján napközben lehet leadni. Amennyiben a beteg adatai nem szerepelnek, illetve hiányos, akkor nem lehet ott hagyni a portán.

A 7 és 10 óra között leadott csomagok még aznap felkerülnek betegellátó osztályra, a 10 órát követően leadott csomag pedig másnap.

Kérik, hogy csak a legszükségesebb ruházati, tisztálkodási és használati eszközöket tartalmazza a csomag!

Kerüljék a romlandó árukat, élelmiszert, folyadékot!

Egyedi gyógyszert, táplálék-kiegészítőt, vitamint a csomag tartalmazhat.

Felhívják figyelmüket, hogy a csomag átvételekor, illetve átadáskor nem készül írásos elismervény! A csomag sérüléséért, elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért a kórház felelősséget nem vállal!

A Honvéd Kórházban (Kecskemét, Balaton utca) működő osztályok esetében keddi és pénteki napon 10 és 11 óra között a biztonsági szolgálatnak lehet leadni a bevitttt csomagokat a fentebb említett feltételekkel.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lakossági tájékoztatóit megtalálja a 
https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok oldalon.

A betegútra vonatkozó folyamatosan frissített eljárási renddel kapcsolatosan kérjük, tájékozódjon a 
https://www.nnk.gov.hu/  illetve a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus