Helyi hírek 2020. szeptember 17. 10:00

Westernlovasok találkoznak Félegyházán

Westernlovasok találkoznak Félegyházán
Országos Westernlovas Találkozó és Verseny lesz szeptember 19-én és 20-án a kiskunfélegyházi Fekete Lovastanyán. A látványos, izgalmas program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

– Egy kis Amerikát hozunk az Alföldre – mondta Fekete Benő, a Fekete Lovastanya tulajdonosa, a Magyar Lovassport Szövetség Western Rainning szakágának szakbizottsági tagja.



A tulajdonostól megtudtuk, hogy a marhatenyésztéssel foglalkozó lovastanyán évek óta használják a western lovakat, az úgynevezett quarter horse fajtát. Ez a fajta alkalmas a leginkább marhaterelésre. Az állatot munkatársnak, barátnak, kollégának tekintik. Nagyon szoros munkakapcsolat alakul ki ló és lovasa között, nem ritka a 4-6 órás folyamatos nyeregben lét. Ez az oka többek között annak, hogy a western nyereg is különbözik a hagyományostól: sokkal nagyobb és kényelmesebb, már-már, mint egy fotel. 



A hétvégi rendezvény igazi családi programnak ígérkezik. Kutyás bemutatót is láthat a közönség, kézműves vásár, agyagozás, kosárfonás várja a legkisebbeket. A versenyszámok két részre oszthatók: a marha körüli munkával kapcsolatos és a performance rész. Az előbbi az izgalmas, adrenalinban dús versenyszám, ahol a ló és a marha összehangolt munkáját láthatja a közönség, bemutatva a két állat rendkívüli intelligenciáját. A performance részben a látvány a főszereplő. Körülbelül 100 versenyzők érkezik az ország minden területéről.



A vírushelyzet miatt a látogatók létszáma korlátozott, emiatt szükséges regisztrálni a belépés előtt. A regisztrációs link a Fekete Lovastanya Facebook-oldalán található.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!