Sport 2020. szeptember 16. 18:00

Érmekkel gazdagodva tértek haza a Kiskunok

Érmekkel gazdagodva tértek haza a Kiskunok
Szeptember 12-én rendezték meg Ruzsán a XXIII. Rezét Kupa gyalogos természetjáró tájékozódási túraversenyt.

A megmérettetésen – ami egyben az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 7. fordulója is volt – a Kiskun Természetbarát SE Túra Szakosztálya is képviseltette magát – adta hírül az InfoKiskunfélegyháza.

A Dorozsma-Majsai homokháton az Alföldi Kéktúra egyik szakasza mellett változatos táj – borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek és telepített fenyvesek váltották egymást a versenyen. A résztvevők versenyzés közben fejlesztették tájékozódási képességüket, megismerték a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás tájat, megoldották a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatokat.

Az indulók három kategóriában mérték össze tudásukat és felkészültségüket. Az „A” kategóriában versenyzők többszínnyomású tájfutó térképet kaptak a 6,5 ill. 8 km-es táv teljesítéséhez, különböző tájékozódási feladatokat kellett megoldaniuk út közben és a menetsebesség is fontos tényező volt beérkezésükkor. A „B” kategória versenyzőinek szintén többszínnyomású tájfutó térképen kellett eligazodniuk, már kevesebb tájékozódási feladattal és elméleti kérdésekkel nehezítették útjukat és mintegy 7 km-es távot kellett megtenniük a célba érkezésig. A „C” kategóriában indulók 8-9 km-es távot teljesítettek az időmérő állomások között kötött menetidővel, a többszínnyomású térkép mellett útvonalleírás is segítette útjukat és persze néhány elméleti kérdésre is válaszolniuk kellett.


A Kiskun Természetbarát Sportegyesület Túra Szakosztálya nagyon szép eredménnyel zárta a versenyt:

A „B” kategóriában is dobogós helyen végzett a Kiskunok csapata:

  • III. helyezett csapat tagjai: Hevér Csaba, Horváth Brigitta, Papp Marcell, Sebestyén Fanni
     

„C” kategóriában a dobogó minden fokát a Kiskunok foglalták el:

  • I. helyezett csapat tagjai: Kovács Ferenc, Kovács Adrienn, Nagy Gergő
  • II. helyezett csapat tagjai: Bánfalvi Tamás, Bánfalvi Tamásné, Molnárné Karsai Julianna, Tajti Klára
  • III. helyezett csapat: Simó Ferenc, ifj. Simó Ferenc, Simó Ferencné, Simó Péter
     

Kövessen minket a Facebookon is!