Helyi hírek 2014. szeptember 24. 17:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

„A kreativitást az ötletek összecsapása hozza működésbe”

Képgaléria
„A kreativitást az ötletek összecsapása hozza működésbe”
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kreatív pályázatának eredményhirdetéséről egy pályázó sem távozott üres kézzel. A bíráló bizottság tagjai nem fukarkodtak a dicséretekkel és elismerésekkel, melyek az alkotók kreativitását, kézügyességét és széles látásmódját méltatták. A kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázaton 10-18 év közötti fiatalok vettek részt.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke. A megyei bírálóbizottság elnöke Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója volt. Az eredmények megszületésében aktívan közreműködött Mikulás Ferenc animációs filmszakember, producer, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, Németh Virág dramaturg és Jámbor Csaba, a Gong Rádió programigazgatója.

A bizottság tagjai gondos részletességgel kielemezték a beérkezett műveket, szem előtt tartva, hogy megtalálják a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség. A zsűri nem volt könnyű helyzetben, ezt mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy két első helyezés született plakát kategóriában.
 

Eredmények:

Plakát műfajban

I. helyezés: Rácz Renáta Csányi Péter Ákos

II. helyezés: Borsányi Ágnes

III. helyezés: Horváth Anita Edina
 

Videós-filmes műfajban (kreatív film)

I. helyezés: Bíró Szilárd, Hegedűs Dániel, Sebe András

A bizottság négy diáknak különdíjat ítélt oda vizuális kategóriában, Varga-Zalay Babettnek, Halász Bernadettnek, valamint Hepp Vanda és Giesinger Ákos közös alkotásának.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság díjain felül a kecskeméti Katona József Színház, a Kecskemétfilm Kft., valamint a Gong Rádió ajándéktárgyait és felajánlásait is átvehették a nyertesek. Részesei lehetnek színházi előadásnak, megtekinthetik hogyan is készül egy animációs film, valamint a felajánlott lehetőségekkel élve továbbfejleszthetik kreativitásukat, vizuális ismereteiket.

Fotó: Kovács Andrea tűzoltó hadnagy
 

Kövessen minket a Facebookon is!