Gazdaság 2020. szeptember 18. 16:00

Új üzemcsarnokkal bővült az Integrál ÁFÉSZ Baromfifeldolgozó Üzeme

Képgaléria
Új üzemcsarnokkal bővült az Integrál ÁFÉSZ Baromfifeldolgozó Üzeme
Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 18-án, Félegyházán az Integrál Zrt. Baromfifeldolgozó Üzemének új, 2050 négyzetméter alapterületű, korszerű technológiával felszerelt üzemcsarnokát. Az átadáskor a nemzeti színű szalagot dr. Horváth Sándor ügyvezető-igazgató, Varga Mihály pénzügyminiszter és Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője vágták át.

– Ebben az évben a madárinfluenza miatt csak minimális mennyiségben tudtunk partnereinknek szállítani, mert nem volt vágó alapanyag és a piac is visszafogottan rendelte termékeinket. Munkatársainkat azonban ennek ellenére sem bocsátottuk el, a folyamatos munkát csökkentett munkaidővel, átcsoportosításokkal, valamint az állami támogatás igénybevételével tudtuk megoldani. Jelenlegi beruházásunkhoz a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében kaptunk segítséget. Az új csarnokkal növelni tudjuk vágási kapacitásunkat, így az üzem egy óra alatt 1600 szárnyas levágására lesz képes. 2050 négyzetméter alapterületű, korszerű technológiával felszerelt csarnok 1,4 milliárd forint beruházási összköltséggel valósult meg, ehhez 559 millió vissza nem térítendő támogatást kaptunk a Pénzügyminisztériumtól. Az üzemcsarnokkal párhuzamosan egy napelemes kiserőmű is épült, amihez szintén kaptunk 54 millió forintos támogatást – foglalta össze dr. Horváth Sándor.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője így fogalmazott beszédében:

– Ez a cég nemcsak a szakágazat zászlóshajója, de meghatározza Kiskunfélegyháza és környéke életét is azzal, hogy több mint 500 családnak ad munkát és számos boltot üzemeltet a térségben.

Varga Mihály pénzügyminiszter kifejtette, hogy a kimagasló teljesítmény mindig kimagasló elkötelezettségből fakad.

– Négy évvel ezelőtt, amikor itt jártam, azt tapasztaltam, hogy az itt dolgozók az előrelépés lehetőségeit keresik. Örülök annak, hogy ez a cég, amely 36 éve exportálja termékeit a világ számos országába és a félegyházi hagyományokra épít, még mindig optimizmussal és derűlátással fordul a világ eseményei felé – mondta a miniszter.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!