Kultúra 2020. szeptember 21. 08:00

Újabb öt évre dr. Rosta Szabolcs a megyei múzeum vezetője

Újabb öt évre dr. Rosta Szabolcs a megyei múzeum vezetője
Az intézmény jelenlegi igazgatóját, dr. Rosta Szabolcsot bízta meg a kecskeméti közgyűlés a Kecskeméti Katona József Múzeum vezetői feladatainak ellátásával a 2020. december 1-jétől 2025. november 30-áig tartó időszakra.

A Kecskeméti Katona József Múzeum vezetői feladatainak ellátására egyetlen pályázat érkezett, méghozzá az intézményt most is igazgató dr. Rosta Szabolcstól. A pályázat véleményezésére felkért szakértői bizottság az általa benyújtott anyagot magas színvonalú, reális és megvalósítható koncepciónak ítélte meg. A bizottság értékelésében kiemelte, hogy a pályázó előző két igazgatói ciklusa alatt már bizonyította a hozzáértését, hosszú távú folyamatokban gondolkodik, és a következő öt évre megfogalmazott terveiben egy nyitott, szolgáltató múzeum képe rajzolódik ki  számolt be a hiros.hu.

A magasabb vezetői feladatok ellátására az Emberi Erőforrások Minisztériuma is alkalmasnak találta dr. Rosta Szabolcsot. Pályázatát azért küldték meg véleményezésre az EMMI Múzeumi Főosztályának, mert a megyei hatókörű városi múzeum vezetőjének megbízásához miniszteri egyetértés is szükséges.

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester megköszönte az igazgató eddigi munkáját, és sok sikert kívánt a folytatáshoz.

 

Kövessen minket a Facebookon is!