Helyi hírek 2020. szeptember 19. 17:30

Autómentes nap a Dózsa Óvodában

Képgaléria
Autómentes nap a Dózsa Óvodában
Gokartokkal, futóbiciklikkel és kerékpárokkal ünnepelték a gyermekek az Autómentes napot a Dózsa Óvodában szeptember 18-án. A játékos délelőttön az eszközöket a Humanum Salma Humanitárius Közhasznú Alapítvány bocsátotta az intézmény rendelkezésére.

– Az esemény apropóját az Európai Mobilitási Hét adta, az óvoda az alapítvány támogatásával és kezdeményezésére kapcsolódott be a kerékpáros közlekedés népszerűsítésébe – mondta lapunknak Gémesné Gulyás Bernadett, intézményvezető-helyettes. Hozzátette: a gyermekek érzékenyítését és szemléletformálását már óvodás korban szükséges elkezdeni, hiszen a hosszú távú stratégia eredménye csak a távoli jövőben lesz kézzelfogható.

Az óvoda mögötti Dohány utcában berendeztek egy KRESZ-pályát, amit a délelőtt folyamán a gyermekek gokartokkal, futóbiciklikkel és kerékpárokkal birtokba vehettek. Ügyességi és versenyfeladatok mellett gyakorolhatták a kerékpáros közlekedés szabályait. A kisebbek az alapítvány jóvoltából ugrálóvárazhattak, de helyben készült pattogatott kukoricával is kedveskedtek az ovisoknak.

Némedi-Varga Beatrix, a Humanum Salma Humanitárius Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: céljuk, hogy minél apróbb életkorban találkozzanak a gyermekek a közlekedés kihívásaival, tapasztalásaival és reményei szerint a jövőben hagyomány válik majd ezekből az élménynapokból.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!