Kultúra 2020. szeptember 21. 14:00

A selyemfestő virtuóz kiállítása nyílt meg a könyvtárban

Képgaléria
A selyemfestő virtuóz kiállítása nyílt meg a könyvtárban
Kovács Zsóka selyemfestő művésznek nyílt kiállítása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, szeptember 18-án. A tárlatot Kósa Klára keramikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A megnyitón közreműködtek a Balázs Árpád Művészeti Iskola növendékei. A tárlat október 17-éig látogatható.  

Kállainé Vereb Mária a kiállító művészt és a közönséget köszöntve elmondta:
– Kovács Zsóka selyemfestő örül a lehetőségnek, és boldog, hogy Kiskunfélegyházán is bemutathatja selyemre festett alkotásait. A városban gyermekkora óta fiatal felnőtt koráig, mintegy tizenegy évig élt családjával. Nagyon sok kellemes élmény köti ide. Itt érettségizett, kosárlabdázott, több barátja, ismerőse van jelenleg is ebben a szépen fejlődő városban. Számos alkotása itt talált gazdára.

Budaörs-Kamaraerdőn található stúdiójában készíti selymeit. Alkotásaihoz az inspirációt a körülötte lévő világ szépségei, a természet csodái, az évszakok szemet gyönyörködtető színei, a fények változásai, a dalok, a zenék, a versek, átélt élmények adják, amelyek érzéseket, hangulatot keltenek Zsókában. Mindig arra vágyott, hogy valamilyen módon kifejezhesse ezt a lelket simogató csodát.

Az álma megvalósítását keresve lépett be a selyemfestés varázslatos világába. A selyemfestést autodidakta módon tanulta, és tanulja jelenleg is. Felejthetetlen élmény számára az a pillanat, amikor először megcsodálhatta a fehér selymen, szabadon keveredő színek gyönyörű árnyalatait, formáit, alakzatait. Pillanatok alatt rabul ejtette a selyemfestés fantáziavilága. Tudta, hogy megtalálta érzései, hangulati közvetítésének finom, nőies eszközét ebben a természetes anyagban, a szövetek királynőjében. Felemelő érzés tapasztalni a selyem érintését, lágy simogatását, légies, könnyed eleganciáját, a ragyogó színekben pompázó anyag szellőtáncának látványát.

Egyedi, különleges, modern, stílusos stólái, sálai, kendői, selyemre hangolt karkötői elegáns, dekoratív, magabiztos megjelenést, kellemes érzést biztosítanak viselőiknek. Képeivel színeket, hangulatokat visz azoknak az embereknek az otthonába, akiket megérintenek alkotásai.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!