Helyi hírek 2020. szeptember 22. 12:00

Platán-Széchenyi-Csibeavató

Képgaléria
Platán-Széchenyi-Csibeavató
Minden platános diák tudja, miért függ össze ez a három gondolat iskolájukban. Minden évben szeptember 21-én emlékeznek Gróf Széchenyi István születésnapjára. Idén 22. alkalommal rendezték meg a Széchenyi napot a Platán iskolában. Ezen a napon méltó ünnepi műsorral emlékeztek meg a legnagyobb magyar életéről és munkásságáról, amelyet koszorúzással zártak, ahol az iskola diákjai helyezték el a megemlékezés virágait.

Idén a vírushelyzetre való tekintettel az iskolarádión keresztül hallgathatták meg a gyerekek a nyolcadikosok felemelő műsorát. Koszorút helyeztek el az iskola domborműve előtt: Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető, Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető, Szunyi Anikó tagintézmény-vezető helyettes. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata részéről Rosta Ferenc alpolgármester és Meizl Ferenc, az iskola nyugalmazott, alapító igazgatója koszorúzott az ünnepség után. 

A megemlékezést követően a diákok játékos feladatokon keresztül foglalkoztak Széchenyi munkásságával. A nap további részeként az első osztályos kisdiákok a Csibeavató program keretében akadályversenyen vettek részt, amelynek eredményeképpen a Platán iskola teljes jogú lakói, kiscsibéi lettek. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!