Helyi hírek 2020. szeptember 23. 12:00

Megújul a zeneiskola – költöznek az intézmények

Megújul a zeneiskola – költöznek az intézmények
Több éves előkészítő munka után hamarosan megkezdődik a Petőfi tér 8. szám alatti volt zeneiskola épületének a teljes felújítása. A Kecskeméti Tankerületi Központ támogatási forrásból valósítja meg a beruházást, aminek eredményeként a kívül-belül megszépült és korszerűsített épület visszakapja eredeti, zeneiskolai funkcióját.

A központi helyen lévő, többszintes ingatlan jelenleg otthont ad a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunfélegyházi Tagintézményének, a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. székhelyének, valamint az FBH-NP Nonprofit Kft. hulladékszállítási ügyfélszolgálatának. Ezeket az intézményeket a felújítási munkák november első felére tervezett megkezdéséig új helyre kell költöztetni. Így született az a döntés, hogy a Félegyházi Városfenntartó Kft. és annak parkfenntartással foglalkozó részlete – a megfelelő működési feltételek kialakítása után – a volt Kommendáns Hivatal épületébe (Kossuth Lajos utca 10) költözik. Mivel a Félegyházi Közlöny szerkesztősége ennek az épületnek egy részében működik, nekünk is költöznünk kell. Új székhelyünk a polgármesteri hivatalban lesz. A pedagógiai szakszolgálat zavartalan működtetése érdekében – a Kecskeméti Tankerületi Központtal történt egyeztetések után – a félegyházi önkormányzat felajánlotta a Hunyadi utca 6. szám alatti, volt háziorvosi rendelő és védőnői szolgálati iroda épületét. A jövőben itt vehetik igénybe a félegyháziak a pedagógiai szakszolgálat szolgáltatásait.

A hulladékszállítási ügyfélszolgálat sajátos helyzetét figyelembe véve annak elhelyezéséhez további egyeztetések vannak folyamatban, várhatóan október hónap végére nekik is sikerül megfelelő helyet találni. Amint ez megtörténik, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kövessen minket a Facebookon is!