Helyi hírek 2020. szeptember 24. 08:00

Virágos Félegyháza – A szép kertet szeretők találkoztak

Virágos Félegyháza – A szép kertet szeretők találkoztak
Az értékké válás egyik mércéje az idő. Az idén 10. alkalommal szerveztük meg a rendezett környezetért munkálkodó, azt szépítő, és ezt felvállaló félegyháziak találkozóját. Hisszük és reméljük: a jubileumi évforduló azt mutatja, hogy az itt élőknek fontos és értékes az otthonuk, a lakóhelyük, a városuk. És tudjuk, ami fontos, azért készek vagyunk áldozatot is vállalni.

2020 valószínűleg a COVID 19 okozta tanácstalansággal, félelemmel és nehézségekkel fogja beírni magát a történelembe, amikor is a lakókörnyezet nem túl fontos. De az élet méltósága a kicsinységekben nem kevésbé van elrejtve, mint a nagy eseményekben.

Idén 22-en jelentkeztek erre a most már – talán mondhatjuk – települési értékké vált nyári kertbemutatóra. A bemutatott kertek között volt 4-5 négyzetméteres kiskert és erkély, 100-200 négyzetméteres városi kert és nagy tanyakert is. A háromnapos bejárás tele volt emberi és szakmai rácsodálkozással arra, hogy mennyire kreatívan mások vagyunk, hogy milyen színes az értékek skálája, hogy a természet szeretete mennyire közösségformáló, hogy mennyire kell, hogy megosszuk egymással értékeinket, hogy egy település lakóhellyé formálódásában mennyire meghatározó a környezet szeretete, gondozása, és hogy ebben mindannyian egyrészt felelősséggel felruházott gazdák, másrészt megajándékozott emberek vagyunk.



2020-ban a kertben örömöt találó és az örömöt egymással megosztó félegyháziak: Bajzák Lajos, Bozóné Rosta Eszter, Fekete Pálné, Görög Csabáné, Görög Gergelyné, Horel Györgyné, Ipacs Nóra,  Kis-Czakó László, Kasuba Tóth Erzsébet, Kis-Fekete Katalin, Kökény Jánosné, Kürtösi László, Molnár Zoltánné, Locskai Rozália, Soós Ferencné, Tóth Györgyné, Tóth Lászlóné, Tóth Sándorné, Ördög Istvánné, Szivárvány Idősek Klubja, Vörösné Czinege Hedvig, Zoboki Mihályné.

Sok szépet láttunk, érdekeset tapasztaltunk, újat tanultunk, ismerősökkel találkoztunk, ismeretlenekkel megbarátkoztunk, élményeket megosztottunk, találkoztunk bánattal, veszteséggel, lelkesedéssel, mindezekben is örömmel együtt voltunk és legfőképpen emberséget megéltünk.

A kertekről készült néhány fotó a következő linken tekinthető meg: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PetofiSandorVarosiKonyvtar&set=a.3386908238065505

Tudjuk, hogy a bemutatott kerteken túl megszámlálhatatlanul sok értékes és szépen alakított, formált, gondozott kerti környezet van a városban és bízunk abban, egyre többeknek szerez majd örömöt ezt megosztani egymással, hogy a közös lakóhely, közös élménnyé is váljon. Reméljük: Jövőre, veled, újra, ugyanitt!

Nagy Ágnes
városi főkertész

 

Kövessen minket a Facebookon is!