Sport 2020. szeptember 24. 09:00

Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást

Képgaléria
Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást
Idén immár 29. alkalommal rendezi meg a szilveszteri futást a Jogging Plus Sportegyesület, amihez kapcsolódóan – az előző évekhez hasonlóan – most is rajzpályázatot hirdetnek. A 29. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – Rollsped futam nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételét idén is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolhatnak az összegből. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 23-án.

A sajtótájékoztatón Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke mellett Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, illetve a verseny két védnöke, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vettek részt. A verseny fővédnöke: Csányi József polgármester. 

A szilveszteri futást az elmúlt évek során hagyományosan rajpályázat előzte meg, ez most sem lesz másképp. Elsősorban a nagycsoportosok alkotásait várják, három témakörben.

Az előző években minden óvodából érkeztek alkotások. Hagyományosan az adventi gyertyagyújtáskor hirdetik ki a győzteseket.

A városháza aulájában állítják ki a legjobb alkotásokat, illetve 9 rajz a szilveszteri futás pólóira is felkerül.

A rajzokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek vezetője Rosta Ferenc alpolgármester lesz.
– A rajzpályázat magában foglalja a sportot, témája lehet a természet, az állatok és minden gyermek vágyálma, a kamionozás. Ezen témák lehetőséget adnak a gyermekek képzeletének kibontakozására – mondta el Rosta Ferenc.

Balla László alpolgármester hozzátette, több mint 10 éve vesz részt aktívan a szilveszteri futáson, akár a szervezését, vagy éppen az előkészületeket és a rajtot illetően. Az időjárás az utóbbi években kegyes volt a versenyhez és a létszám is folyamatosan növekedett. Reméli ez idén sem lesz másképp.

A szervezők optimisták a versenyt illetően, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, mint főtámogató idén 900 pólót ajánlott fel, amit a résztvevők kapnak meg a rajzpályázat alkotásainak grafikájával. Hozzátette, bíznak abban, hogy a járvány ellenére a verseny megrendezése nem ütközik akadályokba.

A nevezési díj, amely a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodákhoz kerül az idei évben ezer forintra nő, ezzel is kibővítve az óvodák fejlesztési lehetőségeit.

G. Z.

     

Kövessen minket a Facebookon is!