Helyi hírek 2020. október 1. 08:00

Pappá szentelték a félegyházi születésű Kullai Attilát

Képgaléria
Pappá szentelték a félegyházi születésű Kullai Attilát
Pappá szentelte Kullai Attilát Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek augusztus 15-én, a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

Az atya félegyházinak vallja magát, hiszen városunkban született, keresztelkedett, bérmálkozott és a gondolat is itt született meg benne, hogy a papi hivatást választja. Bemutatkozó szentmiséje is helyben volt, a Szent István Templomban került rá sor, augusztus végén.

Nem kimondottan vallásos családban nevelkedett, ami azt jelentette, hogy fontosabb ünnepeken látogatták csak a templomot. Általános iskolában cserkészkedett, így kötelező volt havonta egyszer cserkészmisén részt vennie. Nem szívesen ment, hiszen ahogy visszaemlékszik, kedvenc sorozatát is akkor vetítette a televízió. Aztán megtetszett a dolog és kezdetben a haviból heti, majd napi templomlátogatás lett és ministrálni is elkezdett. Emlékei szerint nyolcadikos lehetett, amikor megfogalmazódott benne, hogy a papi hivatás az, ami érdekli őt. Aztán mégis elment szakmát tanulni és Csongrádon erdész-vadgazda képesítést szerzett. Mindezek után vált teljesen világossá számára, hogy a hit az ő útja. Hajagos Gyula atyával Kalocsára mentek az érsekhez, hogy bejelentsék, Attila pap szeretne lenni. Az érsek Szegedre küldte tanulni, ahol az eltöltött 5 év eredményeként katolikus teológus és hittanár, nevelőtanár oklevelet szerzett mesterfokozaton. Az öt év alatt nagyon sokat tanult és bár voltak neki is kétségei kezdetben, olyan benyomásokkal, tapasztalásokkal gazdagodott, amelyek csak megerősítették a döntése helyességét.

A pappá szentelés napján kapta meg az érsektől azt a borítékot, amely tartalmazza a helyet, ahol szolgálatot teljesít káplánként. Így került Kiskunmajsára, ahol addig végzi papi teendőit, amíg az érsek másként nem rendelkezik.

– Hárman vagyunk Kiskunmajsán: a plébánosom, egy káplántársam és én. Mindhárman papok vagyunk, vagyis temetünk, keresztelünk, esketünk, misézünk. Két iskolában is tanítok hittant és ministránsokkal is foglakozok – sorolta a teendőit az atya.

Hétfőnként van szabadnapja, amikor nagyon szívesen jön haza Félegyházára. A családi látogatások mellett – amennyiben ideje engedi – Gyula atyánál is tiszteletét teszi, akihez ma is bármikor fordulhat tanácsért.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!