Hirdetmények 2022. szeptember 23. 14:00

Visszafizeti a szolgáltató a túlfizetést

Visszafizeti a szolgáltató a túlfizetést
A Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft. tájékoztatja fogyasztóit, hogy a társaság elkészítette a 2021-2022-es fűtési időszakra vonatkozó elszámoló számlákat. Ezeket a fogyasztók által részszámlákban megfizetett, illetve a ténylegesen felhasznált mennyiségek alapján állították ki.

Azoknak, akiknek az elszámoláskor túlfizetése keletkezett és a felhasználási helyen nincs tartozásuk, valamint a visszatérítendő összeg meghaladja a 3000 forintot – amennyiben az ügyfél nem rendelkezik ettől eltérően – a keletkezett túlfizetést az aktuális folyószámla egyenleg alapján a társaság haladéktalanul visszafizeti.

A fogyasztók folyószámlájuk aktuális egyenlegét az utolsó számlájuk 3. oldalán a fizetendő összegek alatti részben találják. A túlfizetés összege a számla kiállításának időpontja szerinti folyószámla-egyenlegnek felel meg.


A túlfizetés összege a lenti mintaszámla piros nyíllal jelölt, mínusz előjellel szereplő összeg. Azaz abban esetben van túlfizetés, ha a fogyasztók aktuális számláján „A nyilvántartás szerinti folyószámla-egyenlege a számla kibocsátásakor:” szövegrész után szereplő összeg negatív előjelű. Amennyiben „A nyilvántartás szerinti folyószámla-egyenlege a számla kibocsátásakor:” résznél szereplő, nem negatív előjelű összeg és a „Fizetendő összeg összesen” részben szereplő összeg megegyezik, akkor nem rendelkezik túlfizetéssel és hátralékkal sem, csakis az aktuális számlája a fizetendő. Ha „A nyilvántartás szerinti folyószámla-egyenlege a számla kibocsátásakor:” résznél szereplő összeg pozitív összeg és a „Fizetendő összeg összesen” résztől több, akkor hátralékkal rendelkezik.
 


A túlfizetés visszafizetése történhet bankszámlára történő utalással vagy az ügyfélszolgálaton, készpénzben. A túlfizetés visszafizetéséhez kérik, szíveskedjenek az alábbi hivatkozáson elérhető nyomtatványokat használni: https://kiskunfelegyhaza.hu/tavho/nyomtatvanyok/

Kérik a fogyasztókat, hogy a visszafizetéshez szíveskedjenek a bankszámlára történő visszautalást előnyben részesíteni.

Azoknak, akiknek a részszámlákban kiszámlázott fűtési hőmennyisége több volt, mint a ténylegesen felhasznált fűtési hőmennyisége, de hátralékot halmoztak fel, azok részére az esetlegesen keletkezett túlfizetést beszámítják a díjhátralékba és a beszámítás után fennmaradó túlfizetést fizetik vissza.

A nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban kérdés estén kérik, vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Cím:                                    
6100 Kiskunfélegyháza, Darvas-tér 1/a.

Ügyfélfogadási rend:          
Hétfő:   07:00 – 12:00
Szerda: 08:00 – 20:00

Elérhetőségek:   
Tel: (+36) 76/461-428

E-mail: [email protected]
               

Kövessen minket a Facebookon is!