Helyi hírek 2020. szeptember 25. 17:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ballószögön ülésezett a megyei közgyűlés

Képgaléria
Ballószögön ülésezett a megyei közgyűlés
Ballószögön, a Faluházban tartotta szeptember 25-i ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A megjelenteket Somogyi Lajos, a település polgármestere köszöntötte.

Többek között arról döntöttek, hogy kezdeményezni fogják egy megyei, országos és Kárpát-medencei program elindítását Talpra Magyar! címmel, amely a nemzettudat, a magyar összetartozás és a közép-európai együttműködés erősítését szolgálja.

A 2022-2023. évekre tervezett program megvalósításához szükségesnek látják, hogy az Országgyűlés a 2022-2023. éveket nyilvánítsa Petőfi Sándor Emlékévnek és a Kormány hozza létre az országos Petőfi Sándor Emlékbizottságot, amelynek segítségével ki lehet dolgozni a Talpra magyar! Programot. A tervek eléréséhez a megye országgyűlési képviselőit kérik majd fel, hogy tolmácsolják a javaslatot az országgyűlés és a kormány felé.

Az ülést Rideg László elnök a két testületi ülés közötti beszámolójával nyitotta meg, amely az önkormányzat elmúlt havi tevékenységéről szólt. Beszámolójában többek között kitért a megyében zajló és megvalósult fejlesztésekre, pályázati lehetőségekre és a megyei turizmusfejlesztésre is.

Szó volt még többek között a megyei önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a megyei ösztöndíj programokról szóló önkormányzati rendeletek megalkotásáról, a Petőfi Sándor Emlékévről, a Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakításáról és a borturisztikai útvonal kialakításáról egyeztettek.


Ezt követően 3 beszámolót hallgathattak a közgyűlés tagjai: egyrészt az oktatás alakulásáról, a szakképzés helyzetéről és működéséről, másrészt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal munkájáról, végül pedig a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről kaptak tájékoztatást.

Levicky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja beszámolójában számot adott a centrum szakmai munkájáról, a térség és a megye gazdasági-társadalmi fejlesztésében végzett feladatairól.


Cseh Tamás a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala hivatalvezetője a Kormányhivatal életében bekövetkezett jelentős változásokról, a Covid-19 járvány és a madárinfluenza elleni védekezésről, valamint a Kecskeméti Járási Helyi Védelmi Bizottság feladatainak végrehajtásáról számolt be.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltóezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a szervezet tevékenységéről számolt be. Mint mondta: fő céljuk továbbra is a Bács-Kiskun megyei lakosság élet- és vagyonbiztonságának, a nemzetgazdaság és a kritikus infrastruktúra területi elemei biztonságos működésének védelme.

A közgyűlés végén Rideg László elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szeptemberi ünnepi ülésén Szent-György plakettet és oklevelet adományozott a közgyűlés tagjai részére.

A beszámolók után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Somogyi Lajos polgármester a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és Ballószög eredményes együttműködésének szimbólumaként egy fát ültetett el, amelyet Rideg László adományozott a településnek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!