Helyi hírek 2020. szeptember 28. 14:00

Az élelmiszerek áfájának csökkentését szorgalmazza az LMP

Az élelmiszerek áfájának csökkentését szorgalmazza az LMP
Csökkentsék az alapvető élelmiszerek áfáját! címmel hirdetett sajtótájékoztatót szeptember 25-én, Kiskunfélegyházán az LMP. A tájékoztatón Schmuck Erzsébet, a párt alelnöke és Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Bács-Kiskun megyei elnöke, önkormányzati képviselő beszéltek a kérdésről.

A tájékoztatón Schmuck Erzsébet kifejtette: – Amit a kormány az elmúlt években elkövetett az egészségügy ellen, annak most érezzük hatásait. Sok milliárdot vontak ki az ágazatból, amit valamilyen módon el kellene kezdeni visszapótolni. A járvány súlyos gazdasági hatásait is megtapasztalhattuk. Látszik az, hogy nagyon sok munkahely bedőlt, nagyon sokan elvesztették jövedelmüket a járvány ideje alatt, mindemellett védőháló nélkül maradtak. Nem emelték meg a munkanélküli járadékot sem kilenc hónapra. Kínából rendeltünk védőmaszkokat, holott ezek gyártása idehaza is megoldható lenne. Munkát adna sokaknak. Drasztikusan emelkedtek az élelmiszerárak, az infláció csúcsot döntöget. Tennünk kell valamit. Ezért kezdeményezzük azt, hogy legalább egy eleme az áremelkedésnek változzon, és az élelmiszerek áfáját öt százalékra csökkentsük. Tudatában vagyunk annak, hogy nem csak ez az egyetlen eleme annak, hogy az árak ilyen magasak – tette hozzá az alelnök.



Kis-Szeniczey Kálmán arról szólt, hogy az LMP egy héttel ezelőtt indította el kampányát az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésével kapcsolatosan, illetve ehhez kapcsolódóan aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Félegyházán péntekenként a piac környékén felállított standjukon lehet aláírni a kérdőíveket azoknak, akik egyetértenek az áfa csökkentésével és támogatják az LMP törvényjavaslatát.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!