Helyi hírek 2020. szeptember 29. 10:00

Minél többet a szabadban!

Képgaléria
Minél többet a szabadban!
A járvány idején különösen fontos a testi és lelki egészség. A gyermek- és serdülőkor kiemelten fontos fejlődési szakasz a lelki egészség szempontjából. Ebben az időszakban olyan készségek és képességek fejlődnek tovább, mint az önkontroll, az autonómia, és a társas tanulás, amelyeknek közvetlen hatása van a lelki egészségükre az életük folyamán. A lelki egészség fejlesztése kihívás, és viszonylag keveset foglalkozunk vele.

A COVID-19 koronavírus-járvány idején különösen fontos a testi és lelki egészség, a tanulók egészséges önképe és mentális egészsége. A gyermekek és serdülők is érzékelik, hogy a világ megbolydult. A már rutinos, megszokott mindennapi életük felborulását élik meg a társadalmi távolságtartás, a bizonytalanság következtében. Ez idő alatt sokan éreznek aggodalmat, szorongást, félelmet, a barátoktól való elszigeteltséget. Fontos, hogy alkalmazkodjunk és hatékonyan tudjunk reagálni ezekre a kihívásokra.

A Batthyány iskolában azon vagyunk, hogy a gyermekek minél több időt tölthessenek a szabadban. Akár a tanórai szünetekben, testnevelés órán, vagy a tanulószoba és a napközi idején is.

Így tettek szeptember 25-én, a délutáni napköziben is, amely napot az emberi erőforrások minisztere a Magyar Diáksport Napjává nyilvánította. Jernei Anikó tanítónő vezetésével a nebulók zenés tornával pihenték ki az aznapi fáradalmakat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus