Gazdaság 2020. szeptember 29. 15:00

Hamarosan befejeződik az Ipari Park II. ütem Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Hamarosan befejeződik az Ipari Park II. ütem Kiskunfélegyházán
A város gazdasági fejlődésének fontos eleme és a továbblépés elkerülhetetlen feltétele a kiskunfélegyházi Ipari Park beruházás második üteme. Azért is, mert az első ütemben kialakított terület megtelt, az ingatlanok egy kivételével tulajdonosra találtak – mondta el Csányi József polgármester szeptember 28-án, hétfőn, a nagyszabású fejlesztés aktualitásait összefoglaló sajtótájékoztatón.

A polgármester a részletekről szólva elmondta: – A projektben 18 darab, egymástól független helyrajziszámmal rendelkező, 5000 és 45.000 négyzetméter közötti telek lett kialakítva. így a kis- és a középvállalkozások is megtalálhatják a számukra legideálisabb méretű területet. A telkek közötti aszfaltozott úthálózat megépült, a közművek: vezetékes ivóvíz, szennyvízhálózat, villamosenergia, földgáz és telekommunikációs kábelek a telekhatáron vannak. A leendő beruházókra vár a területrendezés, közművek bevezetése, saját telek körüli kerítés megépítése, valamint a megálmodott beruházás megvalósítása.

A telkek kialakítása ideális ipari tevékenységekhez. A legkisebb kialakítható telekméret 1000 négyzetméter, a legkisebb átlagszélessége 25 méter, a legnagyobb beépíthetőség 50 százalékos, a legkisebb zöldterület 25 százalék. Az épületmagasság 10,5 méter, ami indokolt funkcionális és technológiai okokból 25 méterig növelhető.

 A meglévő ipari parkban a legkisebb telekméret 500 négyzetméter, így akár mikrovállalkozások számára is elérhető. A legkisebb telek átlagszélesség 18 méter, a beépíthetőségi korlát 60 százalék, legkisebb zöldterület 20 százalék. Az építménymagasságra vonatkozó előírások megegyeznek az új ipari parkéval.

A projekt Európai Uniós forrás bevonásával, a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosítószámú projekt keretében 1,4 milliárd forint támogatásból valósult meg a Vonalvezető Kft. tervei alapján, a Délút Kft. kivitelezésében. A beruházás előreláthatóan novemberben zárul.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!