Kultúra 2020. október 1. 12:00 Forrás: MTI

Vírusmentes színházi előadások

Vírusmentes színházi előadások
Újító óvintézkedést vezetett be Cseke Péter igazgató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék a teátrum új évadának előadásait. A Kelemen László Kamarában és a nagyszínházban október elején, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelnek új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket.

Cseke Péter elmondta: a nyár végén pótolták az elmaradt előadásokat, ekkor nyitották ki a teátrum kapuját. – Folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy nézőink a legbiztonságosabb környezetben tudják élvezni az előadásainkat. Nagy eredmény, hogy rátaláltunk erre a cégre, akik Kecskeméten gyártanak ilyen innovatív légtisztító készüléket – mondta.

A színház által megrendelt készüléket a vírusok terjedésének megakadályozására fejlesztették tovább; zárt térben, UV-C sugárzással 99,9 százalékban semlegesíti a rajta áthaladó vírusokat, baktériumokat és penészgombákat. A készülék a padló felől szívja be a levegőt és a mennyezet felé fújja ki, ezzel előnyös légmozgást hoz létre a helyiségben és biztosítja a folyamatos áthaladást a szerkezetben.

A légtisztító berendezést extra biztonsági intézkedésként szereltette fel a színház. Az eddig megszokott és az országos szabályozásban újonnan bevezetett intézkedések érvényesek. Így minden érkező testhőmérsékletét a bejáratnál ellenőrzik, a maszk viselése kötelező mindenkinek, külön takarítást végeznek, és kérik, hogy a nézők türelmesen, a lehetőségekhez képest kerülve a torlódást közlekedjenek az épületekben.

Az évad egyébként a Nyolc nő című darab bemutatójával indul a kecskeméti színházban.


Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Facebook-oldala
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus