Helyi hírek 2020. október 2. 18:30

Közmeghallgatást tartott a roma önkormányzat

Képgaléria
Közmeghallgatást tartott a roma önkormányzat
Közmeghallgatást tartott a Kiskunfélegyházi Roma Önkormányzat szeptember 29-én a városháza dísztermében. Az összejövetelen Buza Flórián elnök az elmúlt időszak történéseit összegezte. Balla László alpolgármester arról szólt, hogy a városi önkormányzat és a roma önkormányzat az elmúlt időszakban jól tudott együttműködni és számos problémát közösen tudtak megoldani.

Az elnök beszámolójában elmondta: – 2020-ban az RNÖ számos programot valósított meg. Most zárult a Bári Shéj Roma lányok továbbtanulási esélyének növelése program. Ebben 20 félegyházi lány vett részt, akiknek nem csak az iskolai tanulmányaikban segítettek, de kapcsolatot teremthettek más városokban élő, hasonló korosztályú roma lányokkal is. Láthatták, hogy ők hogyan élnek és milyen nehézségekkel küzdenek meg. Két év alatt kirándulásokon, táborokban jártak, ami segítette a közösségépítést a városban és a szegregátumban élő diákok között.

Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően számos közösségi programot is megvalósítottak. Családi délutánokat szerveztek, volt kutyás-lovas foglalkozás a gyerekeknek, farsang, gyereknap és sportnap is. Idén 45 gyerek táborozhatott Balatonszemesen és Szarvason. A fiatalok társadalmi munkát is folyamatosan végeztek, a Délibáb utcában rendszeresen gyűjtötték a hulladékot, takarították az árkokat és nyírták a füvet.

Folyamatos volt a kapcsolatuk a félegyházi rendőrséggel is. Részt vettek drogprevenciós előadásokon, kapcsolatot tartanak szakemberekkel, a megyei roma önkormányzatokkal, részt vesznek fórumokon és konferenciákon, hogy a jól bevált módszereket alkalmazhassák – tette hozzá Buza Flórián.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!