Helyi hírek 2020. szeptember 30. 12:30

Fokozott figyelem a biztonságra a Kossuth szakképzőben

Képgaléria
Fokozott figyelem a biztonságra a Kossuth szakképzőben
A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban mindent megtesznek azért, hogy az 1200 diák és csaknem 180 dolgozó biztonságos körülmények között dolgozhasson.

Ennek érdekében az elkészített kockázatelemzés alapján szigorú intézkedési tervet készítettek, hogy megakadályozzák a megbetegedéseket az iskolában. Felmérve a körülményeket rájöttek, hogy profi fertőtlenítési rendszert kell bevezetni. Ennek megfelelően az ELUTUS fertőtlenítési rendszer kipróbálását végezték el az iskolában. A szakemberek fertőtlenítettek egy tantermet, egy kollégiumi szobát és egy műhelyt. A beavatkozást megelőzte egy mérés minden helyszínen, ahol laboratóriumi mintavétellel alátámasztott egyedi felméréseket végezek el. Ezt elemezve határozták meg a kijuttatott fertőtlenítőszerek mennyiségét. A beavatkozás telítettségét méréssel és felületi mintavétellel ellenőrizték. Ez alapján megállapítható volt, hogy csaknem egyharmadára csökkent a csíraszám az adott helyiségekben.

Egy utánkövetési eljárással akár több hónapra is biztosítható az előírásoknak megfelelő egészséges környezet fenntartása. Erről tanúsítványt is kaphat az intézmény, amely igazolja, hogy mindent megtettek az egészséges munkakörnyezet kialakítása érdekében.

Bács-Kiskun megyében először az intézményben történt ilyen, rendszer szintű vizsgálat. Az iskola vezetősége reméli, hogy meg tudja teremteni az anyagi feltételeket ahhoz, hogy ezt a szisztémát működtetni tudják. A diákok számára nagyon fontos még a tantermen kívüli digitális oktatás során is a személyes kontaktok biztosítása a tanárokkal, illetve a tanműhelyi gyakorlatok valós körülmények közötti teljesítése. Ez biztosítja a Szakképzés 4.0 rendszer működését, az ágazati alapvizsgák és az év végi záróvizsgák, érettségik sikerét.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus