Helyi hírek 2020. október 15. 08:00

Iskolai büfék friss, egészséges kínálattal

Képgaléria
Iskolai büfék friss, egészséges kínálattal
A főutcán 2003 óta működő reggeliző mellett immár három iskolai büfét üzemeltet Félegyházán dr. Szabóné Koncz Erika. A Fornetti franchise partnereként friss pékáruval, szendvicsekkel szolgálják ki a diákokat és az intézmények dolgozóit a József Attila Általános Iskolában, a Constantinumban, és idén ősztől már a Közgazdasági szakközépiskola büféjében is.

Reggeli helyben és elvitelre
A Kossuth utcai üzletben reggel 6 órától várják a vásárlókat hideg és meleg reggelikkel. Lehetőség van helyben fogyasztásra, vagy a csomagolt áru elvitelére egyaránt. A rántottától a bundáskenyérig, a szendvicsektől a péksüteményen át a Lipóti Pékség kenyérféleségeiig rendkívül széles a kínálat. Kedvező áron kínálják a frissen sütött pékárut és a helyben készített, változatos szendvicseket. Többek között rántott húsos, sonkás, szalámis-tojásos, tonhalas összeállítások, melegszendvics és panini szerepel a kínálatban. A reggeliző mellett – más üzemeltetésében – folyamatosan működik a melegélteleket kínáló gyorsétterem is.

Frissen, forrón a szünetben
A József Attila Általános Iskola büféje speciális helyzetben van, mert nemcsak az iskolából, hanem az utcáról is van bejárata, a diákok és pedagógusok mellett a környező munkahelyek dolgozó közül is sokan jönnek reggeliért, tízóraiért, kávéért.

A Constantinum intézmény kifejezett kérése volt a büfé pályáztatásakor az egészségtudatosság. A dr. Szabóné Koncz Erika által működtetett iskolai büfékben ez az egyik alapkövetelmény a frissesség mellett. A telepített kemencében minden szünetre friss pékáru sül, a szendvicsek helyben készülnek, folyamatos pótlással, friss, egészséges alapanyagból. A mindenkori kínálat az iskolabüfékre vonatkozó rendeletet figyelembe véve nem tartalmaz az egészséges táplálkozással nem összeegyeztethető termékeket, viszont maximálisan figyelembe veszi a helyi igényeket. A dolgozóknak járványhelyzet nélkül is igen szigorú higiéniai elvárásoknak kell megfelelniük, jelen esetben pedig még több biztonsági intézkedést tartanak szem előtt.

Kiss László Zoltánné, a Constantinum gazdasági vezetője szerint az intézmény büféjével a diákok és a dolgozók is maximálisan elégedettek mióta dr. Szabóné Koncz Erika üzemelteti. A széles választékot az egészséges táplálkozás figyelembevételével állítják össze, péntekenként pedig ügyelnek arra, hogy a böjti nap mindenki számára betartható legyen. A készlet mindig friss, ezért szívesen vásárolnak itt a gyerekek és a kollégák is.

Kávét Nápolyból
Valamennyi üzletben a közkedvelt Kimbo márka csúcsminőségű Top Flavour babkávéját használják, amely száz százalékban arabica kávészemekből készül, közepesen intenzív pörkölésű, és enyhén édeskés aromavilág jellemzi.

Vendéglátás cégesés társasági rendezvényeken
Az iskolai büfék kiszolgálása mellett a vállalkozás a legkülönbözőbb céges, társasági rendezvényeken szolgáltatja a vendéglátást party szendvicsekkel, friss péksüteményekkel, kávéval és üdítővel.

Fotó: Fantoly Márton

(X)

 

Kövessen minket a Facebookon is!