Helyi hírek 2020. október 5. 10:00

Felújítás zajlik az ipartestület épületében

Képgaléria
Felújítás zajlik az ipartestület épületében
Megszépítik a kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület Székházát. A fejlesztés magában foglalja az épület belső festését és új bútorok, irodai eszközök beszerzését is. Kemecsei János, a Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület elnöke, és egyben az Ipartestületek Bács-Kiskun Megyei Szövetségének elnöke, a lapunknak mesélt a változásokról.

– A vírus kirobbanásától kezdve minden helyfoglalást és rendezvényt le kellett mondanunk, azonban szerettük volna ezt a holtidőt hasznosan kihasználni. Az iparos tagjaink segítségével a rendezvénytermet, mosdóhelyiségeket és a konyhát kifestettük és korszerűsítettük. A nyugdíjas tagság összefogásával az udvari részt is széppé varázsoltuk. A 2019-ben év iparosának választott tagtársunk keze nyomán lambéria burkolatot kapott az irodai bejárati rész. Az udvari bejárati ajtó is cserélésre szorult már. Ami hatalmas segítség volt számunkra, hogy az iparos társak minden munkát ingyen készítettek el, csak az anyagköltség terhelte a költségvetésünket.

Az eszközbeszerzéseinket a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata segítségével CLLD pályázatból finanszíroztuk. A rendezvénytermünkbe sikerült vásárolnunk 15 darab nagyméretű asztalt és 100 darab széket, és az irodai eszközparkunkat is meg tudtuk újítani. Az irodavezető saját költségén textil anyagot vásárolt, amiből maszkokat varrt. A pandémia által okozott üresjárat minden percét kihasználva ingyenes maszkokkal segítettük a nyugdíjas tagtársak mindennapjait. Azoknak a tagtársaknak, akik nem tudták elhagyni otthonaikat valamilyen okból, segítettük a bolti és gyógyszertári bevásárlásukat, és öt héten keresztül ajándék kiflivel leptük meg őket a Félegyházi Pékség Kft. jóvoltából – tájékoztatta lapunkat Kemecsei János. Isten áldja a tisztes Ipart!


V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus