Sport 2020. október 7. 09:00

Megszorongatta magasabb osztálybeli ellenfelét a KKC

Képgaléria
Megszorongatta magasabb osztálybeli ellenfelét a KKC
Tisztes helytállással búcsúzott a Hepp Kupától a Kiskunfélegyházi KC NB II-es kosárlabda csapata, amely az NB I/B piros csoportjában szereplő Nagykőrösi Sólymok ellen maradt alul 75-88 arányban. A KKC játékosai minden dicséretet megérdemelve az utolsó negyedben 10 pont alá is felzárkóztak, így emelt fővel hagyták el a pályát.

A Hepp Kupa 1. fordulójában a Gyulai Coloron át vezetett az út a Kiskunfélegyházi KC-nak, amely a 2. fordulóban már a jóval esélyesebb és magasabb osztálybeli Nagykőrösi Sólymokat fogadta a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzést a szigorú higiéniás szabályok betartásával nézők előtt rendezték meg. A vendégcsapatot jelentős, szervezett szurkolótábor kísérte el. Mindkét együttest sportszerűen bíztatták.

Az első negyedet 20-27-re a nagykőrösiek nyerték meg, akik a nagyszünetig 11 pontos előnyt építettek ki. (40-51).

A különbség nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A vendégcsapat jól használta ki helyzeteit és a harmadik negyedben úgy tűnt el is dönti a mérkőzést. 46-61-et követően azonban a félegyházaik felzárkóztak. 59-70 után 70-79-re is alakították az állást. A különbség az utolsó percekben ugyan tíz pont fölé nőtt, de a KKC tagjai küzdeni tudásból ezúttal is jelesre vizsgáztak. (75-88)

A kupamérkőzések egyúttal a bajnoki felkészülést is szolgálták.

Az NB II. keleti csoportjának küzdelmei a hétvégén indulnak el. A bajnoki rajton a KKC hazai környezetben a BKG-Prima Akadémia Debrecen csapatát látja vendégül október 11-én, vasárnap 17 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

Bindics Gábornak, KKC játékos-edzőjének értékelése:
 Ezúttal a jóval erősebb bajnokságból érkező Nagykőrösi Sólymok csapatát láttuk vendégül otthon. A technikai és fizikai különbségek megmutatkoztak a két csapat között, ettől függetlenül derekasan tartottuk magunkat az első félidőben, még ha kicsit sok is volt az 51 kapott pont. A második félidőben viszont végig partiban tudtunk maradni, sőt csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy igazán szoros meccs legyen és 9 pont alá kerüljünk. Végig benne volt a levegőben, hogy képes erre a csapat, de így is úgy gondolom, hogy egy nagyon szép eredménnyel ért véget a mérkőzés. A srácokat nagyon megdicsérem az általuk nyújtott teljesítményért! A közönségnek pedig köszönjük szépen a szurkolást!

Hepp Kupa Férfi 2020/21 2. ford., 10. 04.

Kiskunfélegyházi KC – Nagykőrösi Sólymok KE 75-88
(20-27, 20-24, 19-19, 16-18)

Dobók: Gál M. 15, Chiovini Á. 14/9, Tápai P. 13, Házi R. 12, Varga Milán 8/3, Vujadinovic V. 6/3, Varga Márton 5, Kincses B. 2

Továbbjutottak a Nagykőrösi Sólymok.


Fotó: Fantoly Márton

Információ: Bindics Gábor

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!