Kultúra 2020. október 8. 08:00

Könyvtársarok – Újra divatba jöttek a diafilmek

Könyvtársarok – Újra divatba jöttek a diafilmek
Évtizedekkel ezelőtt dobozba rejtett csodákként lapultak a családi szekrények mélyén a diafilmek. A szülők a takaróba bújós őszi, téli délutánokat, estéket diavetítéssel varázsolták meghittebbé. A vetítés igazi szertartássá vált: megtalálni a legmegfelelőbb pontot a lakásban, ahova vetíthettek, beállítani a vetítőt, befűzni a tekercset, persze először fejjel lefelé, aztán görgetni egyik képkockát a másik után.



Ha szeretnék visszaidézni és saját gyermekeikkel, unokáikkal átélni a régi idők páratlan élményét, látogassanak el a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba, ahol 300 diafilm közül válogathatnak és kölcsönözhetnek.



A könyvtár kínálatában megtalálhatóak a klasszikus magyar népmesék mellett a dán Hans Christian Andersen és a német Grimm testvérek meséi.



A legkisebbek már nem csak könyvekben, hanem diafilmeken is találkozhatnak kedvenceikkel, Boribonnal, a játékmackóval, Bogyóval, a csigafiúval és Babócával, a katicalánnyal. Meglátogathatják a Futrinka utca lakóit, Mazsolát, Manócskát és Tádét, akiket a szülők már régi ismerősként üdvözölnek.



A kisfiúk megismerhetik, hogyan teszi kalandjai során ártalmatlanná a bűnözőket Winnetou, a fiatal apacs indián törzsfőnök és Old Shatterhand, a fehérember. Zebra Zolival együtt tanulhatják meg a legfontosabb közlekedési szabályokat, Bertával és Boldival kis csillagászati leckét vehetnek évszakokról, napszakokról, csillagokról, bolygókról, holdakról.
 

Kövessen minket a Facebookon is!