Egészségügy 2020. október 8. 12:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás
A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hagyományosan idén is három alkalommal szervez véradást a Magyar Vöröskereszttel egyeztetve, az igazgatóság állományának, a megyeszékhely és környéke lakosságának önkéntes véradói részvételével. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya az elmúlt években országosan is kiemelkedő helyezéseket ért el a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmával megtartott véradásokon. Büszkék arra, hogy az igazgatóságon nagy számmal vannak segíteni vágyó kollégák.

A koronavírus-járvány okozta helyzet, valamint a nyári szabadságolások miatt csökkent az országos vérkészlet, ezért mindaddig, amíg a véradóknak köszönhetően a véradások száma újra elégséges nem lesz, kizárólag halaszthatatlan beavatkozásokhoz tud az Országos Vérellátó Szolgálat vérkészítményeket szolgáltatni. A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti.

Az idei véradásnak egy különleges küldetése is van

Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester október 3-án motorbalesetet szenvedett. Sérülései olyan súlyosak, hogy további műtétek várnak rá, többször is 0+ vérre lesz szüksége. Ahhoz, hogy a vérellátás folyamatos és biztosított legyen, irányított véradással tudják támogatni, segíteni őt, legyen az bármilyen vércsoport.

Farkas Zsolt a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője 16 éve szolgál és segít a bajban. Most neki van szüksége a mi segítségünkre!

Zsolt gyors felépülését segítve lehetőséget kínálnak irányított véradásra is, amelyhez a szükséges adatok a helyszínen rendelkezésre állnak, csak jelezni kell az irányított véradás szándékát felvételkor.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Belügyminisztérium Bács-Kiskun megyei társszerveivel, és a Malom Bevásárlóközpontot üzemeltető MILL Partner Ingatlanhasznosító Kft.-vel összefogva, a Magyar Vöröskereszt közreműködésével, közös erővel szervez véradást október 13-án 9.00 órától 15.30-ig a kecskeméti MALOM Központ 2. emeletén.


Aki vért ad, életet ad! A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel!

Az Országos Vérellátó szolgálat ajánlásai az alábbi linken érhetők el:
https://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas
 

Kövessen minket a Facebookon is!