Helyi hírek 2020. október 12. 18:00

Családja szerető gondoskodásában éli mindennapjait

Képgaléria
Családja szerető gondoskodásában éli mindennapjait
Mosolyogva, jókedvűen fogadta a városvezetés köszöntését Varga Béla bácsi 90. születésnapján A szépkorú férfit Balla László alpolgármester és Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte oklevéllel és virágcsokorral. Lányai, Mária és Piroska elmondták, hogy a család minden nap meglátogatja Béla bácsit, figyelnek egészségére, segítenek a lakás és a kert karbantartásában.

Varga Béla 1930. október 11-én, Szegeden született. Kiskunfélegyházán a szülői házban nevelkedett, édesapja cipészmester, édesanyja gazdálkodással foglalkozott. Heten voltak testvérek, 5 fiú és 2 lány, közülük már csak Julianna húga él. 14 évesen a háborúban komoly sérülés érte, így otthon a gazdaságban maradt. Elvégezte az Állategészségügyi Szakiskolát és a Bem Tsz-ben helyezkedett el, mint állatgondozó. 1944-ben megnősült, és feleségével, Pál Máriával közös házba költöztek a XI. kerületbe. Született két lányuk, Mária és Piroska. 1970-ben Jászszentlászlón felépítették új családi házukat és oda költöztek. Ezt követően Kiskunmajsán folytatta munkáját, a Vegyes Építőipari KTSZ-ben, ahol elvégezte a minőségellenőri tanfolyamot.

Később megszületett 3 unokája: István, Mónika, Barbara, majd 2 dédunoka: Réka és István. 2009-ben megözvegyült, és 2010-ben hazaköltözött szülőföldjére, Kiskunfélegyházára. Kis családi házában jól érzi magát, hiszen gyermekei és családja szerető gondoskodással veszik őt körül. Béla bácsi megjárta a frontot, sebesülést is szenvedett a lövészárokban. Sok gondja volt életében, de ezzel együtt mindig megőrizte életkedvét, és mindenkinek azt tanácsolja: őrizze meg derűjét, jókedvét, egészségét. Szerinte ez a hosszú élet titka.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!