Helyi hírek 2020. október 13. 18:00

Baltával akarta „megoldani” az ismerőse magánéleti gondjait

Baltával akarta „megoldani” az ismerőse magánéleti gondjait
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. október 9-én este egy tiszaalpári házban egy fémbaltával életveszélyes sérüléseket okozott az egyik ott lakó férfinek.

A vádirat szerint a román állampolgárságú, magyar anyanyelvű férfi három éve érkezett Magyarországra. Tiszaalpáron tartózkodott és alkalmi munkákat végzett. A rendszeresen italozó férfi 2019. október 9-én kora délután egy kocsmában volt, mert a tulajdonos megbízta az udvaron lévő tűzifa összehasogatásával. A munka mellett azonban folyamatosan italozott és szóba elegyedett az egyik ismerősével. Az ismerős elpanaszolta, hogy az élettársa elhagyta és egy romániai illetőségű helyi férfivel költözött össze. Este 9 óra körül az akkor már erősen ittas vádlott elhatározta, hogy segít ismerősének az asszonyát visszaszerezni. Magához vett egy teljesen fémből készült baltát és elment ahhoz a lakóházhoz, ahol abban az időben az ismerős volt élettársa is lakott. A vádlott már járt már ebben a házban, korábban alkalmi munka iránt érdeklődött ott.

A vádbeli estén a házban tartózkodott egy nő, aki a ház tulajdonosa, az ő élettársa, aki az ügy sértettje, valamint a vádlott ismerősének a volt párja az új élettárssal. A házban nem volt villanyvilágítás, a beszűrődő világosság fénye mellett vacsoráztak a nappaliban. Ekkor azonban a bejárati ajtón keresztül váratlanul berontott a vádlott és "Megdöglötök, kinyírlak benneteket!" szavak kíséretében a nála lévő fejsze tompa végével lesújtott a sértett férfi homlokára. Ezután az új élettárs a vádlotthoz dobta az asztalt, dulakodni kezdett vele, hogy megakadályozza a további bántalmazást. Ennek során a balta kikerült a vádlott kezéből, majd azt sapkájával és órájával együtt hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A sértett férfi a bántalmazás miatt életveszélyes sérülésként koponyacsonttörést, valamint agyzúzódást szenvedett. A sértettet a mentők kórházba szállították, a helyszínről elfutó vádlottat pedig másnap fogták el a rendőrök.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni 
számolt be a keol.hu.
 

Kövessen minket a Facebookon is!