• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A Veled a Városunkért Egyesület Elnökségének és Képviselő-testületi Frakciójának közleménye
Helyi hírek 2020. október 14. 12:00

A Veled a Városunkért Egyesület Elnökségének és Képviselő-testületi Frakciójának közleménye

A Veled a Városunkért Egyesület Elnökségének és Képviselő-testületi Frakciójának közleménye
Egy évvel ezelőtt, 2019. október 13-án önkormányzati választás volt Magyarországon, Budapesten győzött az ellenzék. Kiskunfélegyháza a Fidesz és „leghűségesebb szövetségese” a Nemzeti Fórum irányítása alatt maradt. Sikerült viszont megduplázni az ellenzéki képviselők számát, egységes frakciót alakítottunk. A többség azonban felrúgta, majd megváltoztatta a játékszabályokat – megsértette, majd újraírta az SZMSZ-t –, csak ne kelljen az ellenzéknek megadni a mandátumarányosan járó tisztségeket.

A Veled a Városunkért Egyesület frakciója eleve méltánytalan és megalázó helyzetben kezdte meg munkáját. A győzelemittas, kiegyezésre, valódi partnerségre képtelen többség intoleráns magatartását elviselve próbálta meg az önelégült és kizárólagosságra törekvő vezetés tévedéseit, öncélú és hibás döntéseit feltárni, illetve azokon változtatni.

Munkánk során főleg a helyi választópolgárok mindennapi gondjaival foglalkoztunk, de várospolitikai kérdésekben is folyamatos javaslatokkal, önálló képviselői kezdeményezésekkel étünk.

Kiemelten kezeljük és napirenden tartjuk az önkormányzat átlátható gazdálkodását, az elszámoltathatóságot, a közélet tisztaságát, az adóforintok célszerű elköltését. Szót emeltünk a gépjárműadó állami lenyúlása ellen. Nem támogattuk a város ismételt eladósítására és vállalkozói vagyonának elherdálására irányuló próbálkozásokat. Folyamatosan teszünk költségvetési módosító javaslatokat.

Kiálltunk a lakótelepi ás a bankfalui orvosi rendelő megmaradása mellett, sok száz aláírást gyűjtöttünk, fórumot szerveztünk, szoros együttműködésben a civilekkel. Javasoltuk helyi klímavédelmi akcióterv kidolgozását, a Babafa-programot, fát ültetve minden újszülöttnek. Emelni akartuk a szociális juttatásokat, az önkormányzati alkalmazottak bérét. A Móravárosban a Digi adótorony létesítése elleni tiltakozás élére álltunk, amelynek eredménye 500 aláírás, népes lakossági fórum és kormányhivatali vétó lett. Önálló képviselői indítvánnyal támogattuk az európai polgári kezdeményezést a nemzeti régiókért, Székelyföld autonómiájáért.

Maszkok gyártásával, élelmiszercsomagokkal nyújtottunk konkrét segítséget a rászorulóknak a pandémia alatt. A kialakult járványhelyzet Félegyháza lakosságát is próbára teszi, ismét nőnek a szociális feszültségek, az egyenlőtlenség, a kiszolgáltatottság. Továbbra is azt ígérjük, hogy mi Önökkel, a városunkkal maradunk, számíthatnak ránk és a munkánkra.

Félegyházáért dolgozunk!

Kiskunfélegyháza, 2020. 10. 13.

Veled a Városunkért Egyesület elnöksége és frakciója

 

Kövessen minket a Facebookon is!