Kultúra 2020. október 14. 16:00

Kissné Kovács Ilona érdemelte ki az Év Olvasója-díjat

Képgaléria
Kissné Kovács Ilona érdemelte ki az Év Olvasója-díjat
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 11 éve indította útjára azt a kezdeményezést, hogy a könyvtári napok keretében díjakkal, ajándékokkal köszönik meg azoknak az aktivitását, akik valamilyen formában kiemelkedően vesznek részt a könyvtár mindennapi életében – mondta el Kállainé Vereb Mária igazgató az ünnepi rendezvényen, ahol átadták az Év Olvasója-díjat Kissné Kovács Ilonának. Az Év Gyermekolvasója címet: Gál Péter Attila érdemelte ki, az Év Olvasócsaládja a Bordás-család lett. Az átadó ünnepségen Magyari Benkő Gabriella és Róka Kinga tanárnők zenei előadással kedveskedtek a könyvtárlátogatóknak.

A városi könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület rajzpályázatot hirdetett felső tagozatos diákok számára a Hattyúház, a mi könyvtárunk címmel. A beérkezett nyertes pályaműveket az Év Olvasója-díj átadásán mutatták be, és jutalmazták az alkotókat.

A pályázat meghirdetésének okáról Kállainé Vereb Mária elmondta: – A város központjában 200 évvel ezelőtt épült meg a jellegzetesen szép klasszicista stílusú épület, a Hattyúház, amely építészetileg és irodalomtörténetileg is értékes műemléképület. 1952-ben került az épület egy részébe a mai Petőfi Sándor Városi Könyvtár elődje, mely 1957-ben felvette nagy költőnk, Petőfi Sándor nevét. 1966-ban ünnepélyes keretek között nyitották meg a teljes épületegyüttesben a városi könyvtárat, amely 2008-ra kibővült és megújult. A 200 éves évforduló alkalmából két kategóriában hirdettük meg a rajzpályázatot. Szakmai zsűrit kértünk fel az értékelésre, amelynek tagjai voltak: Rosta Ferenc alpolgármester, Rácz Lászlóné ny. rajztanár és Rádi András festőművész, mindannyian a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai.


A pályázaton dicséretesen szerepeltek az 5. 6. osztályosok közül: Rádi Zénó Constantinum Általános Iskola 6.a, Tarjányi Levente – Dózsa György Ált. Isk. 6.b, Tóth Gréta – József Attila Ált. Isk.6.a.

A 7. 8. osztályosok dicséretesei: Fekete Olga – József Attila Általános Iskola 8.a, Dencs Bertold – Dózsa György Ált. Iskola 7.a, Retkes Emma – Constantinum Ált. Isk. 7.b.

Különdíjat kapott az 5-6. osztályosok kategóriájában Szabó Emma – József Attila iskola 5.a, a 7- 8-os korosztályban Vidéki Luca – Platán Iskola 8. a.

Helyezettek lettek az 5-6-os korosztályban:

III.: Juhász Bernadett Constantinum Általános Iskola 6.b
II: Szunyi Laura Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola 11 év
I. Major Edina Batthyány Lajos Általános Iskola 6.z


Helyezettek a 7. 8. osztályban:

III. Termol Tamara Platán Utcai Általános Iskola 8.a
II. Juhász Emma Rebeka Platán Utcai Általános Iskola 8.b
I. Vidéki Anna Platán Utcai Általános Iskola 8.b
 

Kövessen minket a Facebookon is!