Helyi hírek 2020. október 16. 17:00

Csalók élnek vissza az ALDI nevével

Csalók élnek vissza az ALDI nevével
Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók online nyereményjátékukhoz az ALDI logóját. A 7000 forintos ALDI ajándékkártyát ígérő hirdetéshez és a regisztrációhoz kötött aktivitáshoz az ALDI Magyarországnak nincs köze, ezért a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne kattintsanak a vélhetően adathalász reklámra.

A közösségi médiában terjed annak a nyereményjátéknak a hirdetése, amely megadott hónapban született nőket keres, és regisztrációra, illetve egy kérdőív kitöltésére buzdítja őket. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. nem hirdetett regisztrációhoz és kérdőív kitöltéséhez kapcsolt nyereményjátékot, nem ajánlott fel nyereményként 7000 forintos ALDI ajándékkártyát, az online hirdetésben jogtalanul és megtévesztően használják fel ismeretlenek az ALDI logóját. Az áruházlánc azt javasolja a hirdetéssel találkozók számára, hogy ne kattintsanak rá, ne töltsék ki a kérdőívet, továbbá félrevezetés miatt jelentsék az adott platform felületén a reklámot.

A felhasználók az ALDI által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag az ALDI saját csatornáin a www.aldi.hu, a https://www.facebook.com/ALDI.Magyarorszag/, a https://www.instagram.com/aldi.magyarorszag és a https://www.tiktok.com/@aldi.magyarorszagoldalakon tájékozódhatnak 
– írta cikkében a Profitline.
 

Kövessen minket a Facebookon is!