• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Felavatták a sportkönyvtárat és a 70 éves barátságos futballmérkőzésre emlékeztek
Sport 2020. október 20. 13:00

Felavatták a sportkönyvtárat és a 70 éves barátságos futballmérkőzésre emlékeztek

Képgaléria
Felavatták a sportkönyvtárat és a 70 éves barátságos futballmérkőzésre emlékeztek
Kettős ünnep volt október 18-án, vasárnap a Városi Sportcsarnokban: felavatták a sportkönyvtárat és arra a 70 évvel ezelőtti futballmérkőzésre emlékeztek, amelyet a kiskunfélegyházi Szövetkezeti Torna Klub és a Puskás Ferenc által vezetett, Magyar Labdarúgó Válogatott vívott egymással.

Dinamikusan kezdődött az ünnepség: Hajagos Máté, bugaci freestyle világbajnok produkcióját láthatta a nagyszámú közönség a csarnok előtt, majd bemutatkoztak a jövő futball reménységei, a legifjabb játékosok név szerint.

Az ünnepi beszédek sorát már a csarnokon belül Kordás Roland, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője kezdte, majd Iványi Ferenc, programiroda vezető köszöntötte a megjelenteket és vezette fel a 70 évvel ezelőtti eseményeket és bemutatta a sportkönyvtár megvalósításának résztvevőit.

Kapus Béla és Juhász István, városunk díszpolgárai beszédükben emlékeztek a jeles, 70 évvel ezelőtti futballmérkőzésre, amely eseménynek mindketten részesei voltak.

Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója beszédében a sportkönyvtár jelentőségét méltatta. Megemlítette, hogy a közös gyűjtésből több mint 1200 db kötetet rendeztek könyvtárrá a szakmai munkatársai. Tematikus sorrendben, abc-ben válogatták és alakították könyvtárrá a különböző sportágakban kapott könyveket, kezdve az asztalitenisztől az úszásig.

Többes példányok, híres sportolók dedikált kötetei is megtalálhatók a könyvtárban. A könyvek, újságok, folyóiratok helyben olvashatók. A Sportcsarnok vállalta, hogy reggeltől estig nyitva tartja a könyvtárat elsősorban azoknak a fiataloknak, akik edzésre, mérkőzésre érkeznek, közlekedési eszközre, illetve a szüleikre várnak. A könyvtár és a sportcsarnok közös együttműködését egy megállapodásban rögzítette, amelyet az ünnepség alkalmával aláírtak.

Simon Zoltán sportszervező menedzser ismertette azoknak a sportegyesületeknek, magánszemélyeknek, intézményeknek a nevét, akik, és amelyek adományaikkal hozzájárultak a könyvtár létrejöttéhez.

Végül felavatták a 70 évvel ezelőtti futballmérkőzés emlékeit, azokat a kinagyított fotókat, amelyek mostantól a csarnok falát díszítik, valamint megnyitották a látogatók előtt az országosan is egyedülálló, kiskunfélegyházi sportkönyvtárat.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!