Helyi hírek 2020. október 26. 08:00

Újabb kiadvánnyal gazdagodott a félegyházi nevezetességeket bemutató prospektusok sora

Újabb kiadvánnyal gazdagodott a félegyházi nevezetességeket bemutató prospektusok sora
2020-ban ünnepeljük a Hattyúház megépülésének 200. évfordulóját. Ebből az alkalomból Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral közösen egy olyan kiadványt szerkesztett, amely illik a már eddigi városi prospektusok repertoárjába.

Az elmúlt években az önkormányzat több hiánypótló ismertető anyagot állított össze, amelyek célja, hogy a lakosságot, illetve a városba érkező vendégeket közelebbről megismertesse Félegyháza híres épületeivel, nevezetességeivel.

Nap mint nap elmegyünk ezek mellett az épületek és intézmények mellett, de fontosnak tartjuk, hogy minél több képes és szöveges tudnivalót osszunk meg róluk az érdeklődőkkel.



Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei év nehézségei ellenére sikerült kiadni a 200 éves Hattyúházról – erről a jellegzetesen szép, építészetileg és irodalomtörténetileg is jelentős klasszicista stílusú épületről – szóló kiadványt. 

A korábbi kiadványokkal harmonizáló egységes megjelenés Nagy Ferenc munkáját dicséri, a szöveges információ összeállítása Fekete Beatrixnak és Kállainé Vereb Máriának köszönhető, a prospektust Görög Anita és Seres Attila fotói díszítik.

A prospektust megtalálják a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban és a Tourinform Irodában.

Keressék, olvassák jó szívvel ! 
 

Kövessen minket a Facebookon is!