Helyi hírek 2020. október 22. 10:00

Kutya-macska barátság

Képgaléria
Kutya-macska barátság
A címben szereplő kifejezésről a rivalizálás, viszálykodás, ellenségeskedés jut eszünkbe. Pedig ez nem igaz. Létezik a két állat között barátság, szeretet. Tóth László Teqila nevű kutyáját a félegyházi menhelyről fogadta örökbe. A kutyus nemrégiben egy elárvult kis cicát fogadott örökbe. Azóta is féltő gonddal őrzi és szopatja.

Tóth László a felsőgalambosi tanyájáról indult útnak a hét végén, amikor keserves nyávogásra lett figyelmes a kertben. Megkereste a kis cicát, aki a kerítés résén szökött be, kitette az útra, hogy megtalálhassa gazdáját. Mikor hazaért, kiderült, hogy a macska visszaszökött, sőt, kutyája karámjába költözött. A kutyus ekkor már szoptatta az elárvult jószágot. Azóta is gondozza, óvja, ha kiszökik az udvarra napozni, azonnal nyomába ered és féltő gonddal megragadva, szájában viszi vissza az ólba. Ha a zárt ajtó miatt nem tud utánamenni, folyamatosan ugat, mintha irányítaná, magyarázna neki valamit.

– Nekem eddig nem volt macskám. Kutyámat a félegyházi menhelyről hoztam ki évekkel ezelőtt, és nagyon bevált, jó házőrző, kedves társ. De azon meglepődtem, hogy úgy fogadta be a cicát és szoptatta, hogy neki nem voltak kölykei. A napokban az állatorvos magyarázta meg, hogy miért van ez. A kutya álterhes, ezért egészségügyi szempontok miatt is fontos, hogy szoptasson. Egy biztos: ez a cica nálunk fog felnevelkedni, élni – mondta a gazda.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!