Kultúra 2020. október 20. 18:00

Jubilált a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa

Képgaléria
Jubilált a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa
Nagyszabású koncerttel ünnepelte a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa fennállásának 25. évfordulóját. Az ünnepléshez a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar is csatlakozott, még színesebbé téve a Szatmári Imre által vezetett Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusának produkcióját.

A karvezetőnek ez volt az utolsó fellépése. Helyét utódja, Vili Balázs veszi át, aki ezen a fellépésen debütált a közönség előtt. Az október 18-i koncerten – aminek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott helyet – Cseh Antal és Ujvári Gergely operaénekesek is felléptek. A zongorakíséret Pusker Imre játékát dicsérte. A több mint kétórás örömjátékot Balla László alpolgármester és Szabó Péterné, a kórus elnöke nyitotta meg.

A művek között klasszikus és könnyedebb dallamok is felcsendültek. Volt musicalfeldolgozás, népdal és ráadásként helyet kapott egy Balázs Árpád mű is: a Kunsági Betyárok. A műsort Tóth Renáta Bernadett és Vili Balázs gitárjátéka, valamint Hegyi Bence dobjátéka színesítette.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa 25 éve, 1995. szeptember 15-én, Kapus Béla karnagy vezetésével alakult. A 40 fős kórus tagjai közül 19-en még az alapító együttesből valók. Hazai és külföldi sikereik közül kiemelkedik a 2008-ban kiérdemelt Hangversenykórus minősítés. Ez a legmagasabb szint, amit amatőr énekes kórus kaphat. A program szünetében a látogatók az előtérben felállított paravánokon tekinthették meg az elmúlt 25 év eseményeinek fotókon megörökített kiemelkedő pillanatait.  


V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!