Egészségügy 2020. október 21. 08:00

Sajtótájékoztató a lakótelepi rendelő sorsáról

Sajtótájékoztató a lakótelepi rendelő sorsáról
A Petőfivárosi háziorvosi rendelővel kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a hét végén a Veled a Városunkért Egyesület. Az egyesület vezetői elmondták, hogy ellenzik azt, hogy a lakótelepről – akár csak ideiglenesen is – az Egészségközpontba telepítsék az orvosi rendelőt. Véleményük szerint erről a kérdésről, a döntés meghozatala előtt ki kell kérni az itt élők véleményét is. Horváth Tamás elmondta, hogy erről a kérdésről egy évvel ezelőtt tartottak fórumot, arról, hogy mennyire fontos az itt élőknek a háziorvosi rendelő megléte.

– Ez egy kis városközpont, megtalálható itt sokféle szolgáltatás, közte az egészségügyi is. Több ezer ember érdeke, hogy ez így is maradjon. A rendelőintézet további működésével kapcsolatban, ebben a hónapban a testületi ülésen kérést intéztem a városvezetéshez. Kérdésemre választ is kaptam, amelyben arról tájékoztattak, hogy a háziorvosi rendelő vezető orvosa kérte, hogy a járványhelyzet idejére ideiglenesen az Egészségközpontba költöztessék a rendelést. Ezt azzal indokolta, hogy nem tudják biztosítani azokat a feltételeket, amelyeket a járványügyi protokoll megkíván.



Egy évvel ezelőtt az itt élők megfogalmazták, nem szeretnék, ha a rendelő akár ideiglenesen, akár végleg elköltözne. A körzetben nagyon sok idős ember él, nekik létszükséglet, hogy helyben legyen, mert nehéz lenne megoldaniuk, hogy minden alkalommal a városközpontba utazzanak.

Tudomásul vesszük az orvosok véleményét, hogy megfelelő környezet és infrastruktúra kell. Született is már egy ígéret a városvezetés részéről, hogy a közeljövőben megépül egy új rendelő. Arról, hogy miként alakul a rendelő sorsa addig, véleményünk szerint, a végső döntés meghozatala előtt az itt élők véleményét is ki kell kérni – tette hozzá Horváth Tamás.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!