Sport 2020. október 21. 17:00

Szélben és esőben is helytállnak a Koppányok

Képgaléria
Szélben és esőben is helytállnak a Koppányok
Október 11-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai Budapesten, Turulmezőn versenyeztek a Rákosmenti Turul Szittyák által szervezett örömíjász versenyen.

Ezeket a turulmezei versenyeket inkább nagyon jó edzőversenynek tekintik a Koppányok, mint kihívásnak, hiszen a szervező maga is tréfa- és örömíjászat kategóriába sorolja versenyét. A megmérettetés a turulmezei versenyek megszokott családias, kellemes, játékos hangulatát hozta, ahol egy körben 30 db 2 dimenziós célon 3 lövést kellett leadni. Az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a csepergő, áztató eső nem tartozik az íjászathoz ideális időjárási feltételek közé, azonban a fentebb leírt versenykedvet a Koppányok körében, ez sem befolyásolta.

A Koppányok jól versenyeztek, a következő eredmények születtek:

Vadászreflex íjjal: Balanyi Sándor első helyezést ért el.

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Patyi Norbert 5., Szeibert Imre 8. helyezést szerezte meg.

Egy héttel később, október 17-én a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak a két legelhivatottabb versenyző szállt harcba, Délegyházán. Az íjásztalálkozót a Délegyháza Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozat bonyolította le. Ezen a versenyen 20 célra kellett lőni 3 vesszővel. Sajnos rendkívül cudar idő, eső, szél és a hideg nehezítette a lövések közbeni koncentrációt, ennek ellenére kellemes csapathangulatban telt a nap.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Szeibert Imre pedig néhány ponttal lemaradva a dobogóról 4. helyezést ért el. 

Büszkeségei a Turul Koppányoknak Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó, akik a Kassai Lovasíjász Iskola elszánt növendékei. Kurucz Orsolya az elmúlt hétvégén, Kis János Sunnyogó pedig szeptember 20-án teljesítette a próbát, amellyel mindketten a Kassai Lovasíjász Iskola Smuta Törzsének tagjaivá válhattak. A próbára való felkészülés többéves folyamat, és csak a legkitartóbbaknak és legelszántabbaknak adatik meg annak teljesítése. Ugyanis a rossz általános és speciális erőnlét hiánya nem teszi lehetővé a helyes technika megtanulását és annak kivitelezését.(Általános erőnlét – futás, speciális erőnlét – lovaglás és íjászat.) A következő feladatokat kellett teljesíteni a sikeres próbához, és ezáltal a tagság elnyeréséhez: 10 km terepfutás 72 perc maximális szintidőre 10 perc szünettel, 2 óra ügetés szőrén, 10 perc szünettel, 500 lövés leadása 20 méterről 60 cm átmérőjű körre, 1,5 órás szintidőre, minimum 50 százalékos találati aránnyal. A próba időtartama maximum 5 óra 2 perc lehetett. Óriási teljesítmény! Gratulálunk Kurucz Orsolya és Kis János Sunnyogó Koppány Íjászoknak!

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!