Helyi hírek 2020. október 22. 14:30

Dr. Magyari Béla nevét viseli Félegyháza legújabb közparkja

Képgaléria
Dr. Magyari Béla nevét viseli Félegyháza legújabb közparkja
Egyperces néma felállással emlékeztek meg a képviselők a szerdai testületi ülésen a nemrégiben elhunyt Barczikay Gábor önkormányzati munkatársról, aki többek között a város fáinak, zöldfelületeinek gondozását végezte nagy odaadással. Az ülésen az erdőtelepítési lehetőségek és a vállalkozói elképzelések támogatása érdekében módosították a településrendezési tervet is. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetésével november elsejétől – Kállainé Vereb Mária nyugdíjba vonulása után – Abonyi Szilviát, az intézmény fiatal, tehetséges munkatársát bízták meg.

A koronavírus járvány következtében kialakult vészhelyzet az önkormányzat likviditási helyzetét is negatívan érintette. Ezért – a pénzügyi stabilitás megőrzése érdekében – likvid hitel felvételéről döntöttek, még a nyáron. Mivel azonban a takarékos és visszafogott gazdálkodásnak köszönhetően az év végéig biztosítva látszanak a város működtetésének költségei, a hitelszerződést felbontják.

A testület támogatta a Rádió Smile kérelmét is, és munkájukat kétmillió forinttal támogatják. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár kezdeményezése is pártoló szándékra talált, miszerint az intézmény a könyvtár közösségi tereinek bővítésére és berendezéseinek megújítására pályázik. A város vállalta, hogy a mintegy négymillió forint támogatási összeghez hozzáteszi a 423 ezer forintos önerőt.

Döntés született arról is, hogy önálló szabadidőparkká minősíti át az önkormányzat azt a közparkot, amely a Dózsa György utca elején, a társasházak mögött található, teljesen újjáépített játszótér, és a hozzá szervesen kapcsolódó Horváth Zoltán utcai edzőpark egységéből áll. A képviselők ugyanakkor úgy döntöttek, hogy – egyetértve az erre vonatkozó lakossági kezdeményezéssel – az új közparkot Kiskunfélegyháza díszpolgáráról, dr. Magyari Béla ezredesről, kiképzett űrhajósról dr. Magyari Béla parknak nevezik el.

 

Kövessen minket a Facebookon is!