Helyi hírek 2020. október 24. 14:00

Télen egy hónapra leáll a Mercedesek gyártása Kecskeméten

Télen egy hónapra leáll a Mercedesek gyártása Kecskeméten
Úgy értesült a megyei hírportál, hogy december közepétől január közepéig leáll a kecskeméti Mercedes-gyár. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megerősítette az információt.

A baon.hu kérdésére a cég közölte: a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban minden télen átépítési és karbantartási munkálatokat végeznek, amelyekkel a gyár felkészül a következő termelési évre. "Ezen munkálatok elvégzésére a megszokott módon most is a karácsonyi szabadságolási időszakot használjuk fel. Az idei évben valamivel átfogóbb átépítési munkálatokra kerül sor, így a termelési szünet terveink szerint december 18-án kezdődik és jövő év január 17-én indul újra a gyártás" – áll a vállalat levelében.

A gyárban dolgozók elmondták, hogy a szokottnál hosszabb leállás egy új típus tesztelése miatt lett aktuális. Kérdésre válaszolva az MBMH megértést kér azzal kapcsolatban, hogy leendő modellekről nem tudnak tájékoztatást adni. Hozzátették, jelenleg Kecskeméten készül a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake és ezek Plug-in Hybrid verziói a teljes világpiac számára, valamint mint az A-osztály és kompakt modelljeik Mercedes-AMG Performance verziói.

A koronavírus-járvány miatt márciusban a Daimler AG úgy döntött, hogy megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen felfüggesztették a munkát március 20-ától, a termelés csak öt hét múlva, április 28-ától indult újra fokozatosan.

Augusztusban egy hétre ismét leállt a gyár: augusztus 20-a csütörtökre esett, 21-e pedig pihenőnap volt, és az MBMH akkor közölte is, hogy kihasználva nemzeti ünnep körüli hosszú hétvégét egy hétig a gyártás szünetelni fog. Mint indokolták, ezzel figyelembe veszik a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeit, másrészt ezeken a napokon karbantartási munkálatokat végeztek el.

 

Kövessen minket a Facebookon is!